Harlingen - Op maandagochtend 27 maart 2017 rond 11.30 uur kwam een trein in botsing met een personenauto op de overweg aan de Oude Trekweg in Harlingen. Twee inzittenden van de auto kwamen hierbij om het leven. Het gaat hierbij om een 31-jarige man uit Harlingen en zijn 3-jarige zoontje.

Omstreeks  11:30 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een aanrijding tussen een personenauto en een trein op de Oude Trekweg. Er zouden meerdere mensen in de auto bekneld zitten. Hierop zijn de hulpdiensten met veel materieel naar de plaats van het ongeval om hulp te gaan bieden. Hierbij werd onder andere de traumahelikopter ingezet.  Ter plaatse bleek dat de inzittenden van de personenauto waren overleden.

De 31-jarige man was samen met zijn 3-jarige zoontje bij de naast de overweg gelegen boerderij geweest om bij de lammetjes te kijken. Dit deed hij samen met ouders en peuters van de Prins Johan Friso school uit Harlingen.

Na het bezoek reed de Harlinger de overgang over en kwam hierbij in botsing met de trein. Alle andere ouders met kinderen zijn via een andere weg naar de school terug gereden en daar opgevangen. Voor hun is opvang geregeld.

In de trein zaten meerdere passagiers en hier raakte niemand gewond. Zij zijn met bussen verder vervoerd.

Onderzoek

Het team Verkeersongevallenanalyse van de politie stelde een onderzoek in naar de toedracht van dit ongeval. Dit onderzoek loopt nog. Een politiehelikopter werd ingezet om beelden te maken vanuit de lucht.  

Slachtofferhulp

Heeft u behoefte aan slachtofferhulp, dan kunt u zich melden bij de politie of rechtstreeks op telefoonnummer 0900-0101 (lokaal tarief).