HEERLEN - Op de avond dat Willem II de eerste promotieplek wist te grijpen zullen Roda JC en FC Groningen dat over een week moeten uitvechten. De Limburgers deden wat men moest doen door SC Cambuur te kloppen, maar omdat FC Groningen ver in blessuretijd een punt pakte bij Telstar valt de beslissing vrijdag in Euroborg.

Roda JC dacht even met een 2-0 zege op SC Cambuur gepromoveerd te zijn, maar door de late 1-1 van FC Groningen was dat feestje prematuur. Voor rust gebeurde er in Kerkrade heel weinig. Roda JC speelde te traag en SC Cambuur stond goed. De Limburgers staken daarna meer energie in de wedstrijd en Ouaissa wees Roda met een schuiver de weg, maar de thuisploeg kwam tweemaal goed weg toen een handsbal binnen een strafschpgebied niet werd bestraft. Sejk maakte er na defensief gepruts vervolgens 2-0 van.

Roda JC heeft nog drie punten voorsprong op FC Groningen en dus aan een gelijkspel in Euroborg voldoende voor promotie. Als FC Groningen wint promoveren zij en zal Roda zich moeten richten op de play-offs.