LEEUWARDEN - NEC staat voor de vijfde keer in de clubhistorie in de finale van de KNVB-beker. De Nijmegenaren, die de beker nog nooit wonnen, rekenden in de halve finale in Leeuwarden pas na de verlenging af met eerstedivisonist SC Cambuur: 1-2. De Japanners Ogawa en Sano zorgden voor de Nijmeegse goals.

De Friezen hadden voor eigen publiek vuurwerk beloofd, maar aanvankelijk was daar alleen buiten het stadion sprake van. De bezoekers waren beter en heel dichtbij de openingsgoal: Ogawa's inzet eindigde via de keeper tegen de paal en Hansen schoot op de lat. De eerste kans voor de thuisploeg was wel meteen raak. De Jong kopte terug, waarna Uldrikis de bal langs Cilessen kopte.

Na de rust schakelde NEC nog een tandje bij en waren Van Rooij en Sandler dicht bij de gelijkmaker met een afstandsschot. Die viel even later toch, want uit een hoekschap van Chery schoot Ogawa raak. NEC drong daarna flink aan, maar kansen bleven uit. Cambuur was in de slotfase plots dicht bij de winnende, maar Cillessen redde zeer knap op een kopbal van Smit. In de verlenging sloeg NEC wel toe.Na geweldig voorbereidend werk van Borges Sanches schoot Sano de droom van de Friezen aan diggelen.