HEERENVEEN - Een week na de zege op Ajax is SC Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion onderuit gegaan tegen Go Ahead Eagles (0-2). Met de overwinning brachten de Deventenaren de ongeslagen reeks in uitwedstrijden op zeven.

Go Ahead Eagles mocht in de handen knijpen met de 0-0 bij rust, want Heerenveen had een flink veldoverwicht. Van Amersfoort was met een kopbal dicht bij de openingstreffer en keeper De Lange keerde knap schoten van Van Amersfoort en Olsson.

Na de pauze kwamen de gasten op voorsprong. Deijl trof de paal met een vrije trap, waarna invaller Breum scoorde uit de rebound. Van de Hart hield daarna met een reflex Adekanye van scoren af, maar Victor Edvardsen tekende in blessuretijd alsnog voor de 0-2.