HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft in het eigen Abe Lenstra Stadion het duel in de middenmoot van de eredivisie tegen PEC Zwolle gewonnen. De nummer tien in de stand schoof de nummer elf met 2-0 opzij.

In een niet al te boeiende eerste helft kreeg alleen de thuisploeg wat kansen. Haye schoot na riskant uitverdedigen van Van der Water ruim over en Van Amersfoort verprutste een kans met een matig rollertje. Een wilde tackle van Krastev leverde een penalty op, die Tahiri wist te verzilverven.

PEC Zwolle beet na de rust meer van zich af en Van der Hart hield Lam knap van de gelijkmaker af. Nunnely miste twee kansen, maar Van Amersfoort wist met een schot in de verre hoek de voorsprong wel te verdubbelen.