BREDA - SC Cambuur heeft maandagavond belangrijke punten gepakt op bezoek bij NAC Breda. In een duel tussen twee ploegen die alle zeilen moeten bijzetten om de play-offs te halen was Robert Uldrikis de matchwinnaar: 1-2.

NAC was heer en meester in het eerste half uur. Keer op keer doken de aanvallers van de geel-zwarten op voor het doel van Cambuur, maar vooral Elias Már Ómarsson mocht het zich kwalijk nemen dat zijn ploeg niet op voorsprong stond. De IJslander miste op hopeloze wijze een gigantische kans.

SC Cambuur had in de 36ste minuut nog geen enkel gevaar gesticht, toen een bal het zestienmetergebied van NAC ingepompt werd. Met succes, want Robert Uldrikis verlengde de bal met het hoofd en liet NAC verbijsterend achter (0-1).

Na de rust ging het gas er bij de thuisploeg weer op. En met succes, want Martin Koscelnik, in de rust in het veld gebracht door Van Gastel, sloeg na een hoekschop met het hoofd toe (1-1). Jan Van den Bergh en Sigurd Haugen waren vervolgens dicht bij een tweede Bredase treffer, maar Uldrikis deed wat men bij NAC naliet. In een counter kopte de spits, volledig uit het niets, Cambuur brutaal op voorsprong (1-2). Voor NAC, dat steeds meer tegen het eigen publiek ging spelen, was het daarna zaak om niet meer te verliezen. Terwijl de spreekkoren aan het adres van Van Gastel luider werden kwam die er echter niet.