HARLINGEN - Er gebeurde genoeg dit weekend bij de senioren. De Vrouwen 1 kunnen eindelijk de eerste winst van het seizoen noteren en bij fc Harlingen 1 haalde beide ploegen de rust niet met elf man. Hoe is het beide teams vergaan? En wat staat er voor komend weekend op het programma bij de senioren? Een klein overzichtje:

SJO Broekster Walden VR2 - fc Harlingen VR1
De Vrouwen begonnen matig aan de eerste helft. Broekster Walden konden een paar keer gevaarlijk voor het goal komen, waar er na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld, de 1-0 voor de tegenstander werd gemaakt. Fc Harlingen was veerkrachtig en begon steeds meer kansen te creëren. Rond de 40e minuut werd er na lang ploeteren de 1-1 gemaakt door Romy, die goed anticipeerde en de rebound erin schoot. Een minuut later viel ook gelijk de 1-2, weer door Romy die hem goed afrondde. En een minuut voor rust viel ook de 1-3 voor fc Harlingen, en weer was het Romy die met een beetje geluk de rebound wist te verzilveren. Na weer ongeveer een kwartier te hebben gespeeld in de tweede helft viel de 2-3 voor Broekster Walden. Maar fc Harlingen kwam weer terug, Ashley wist te scoren, helaas werd dit doelpunt afgekeurd. Maar lang hoefde de Dames niet te wachten voor de bevrijdende 2-4. Het was namelijk Ashley die alsnog wist te scoren. Als kers op de taart maakte Ashley een paar minuten later ook nog de 2-5. De eerste drie punten in de pocket!

Vv Bakkeveen 1 - fc Harlingen 1
De eerste kans was al vrij snel voor de thuisploeg Bakkeveen nadat fc Harlingen balverlies leed, maar de inzet ging net naast het doel. Vijf minuten later kreeg fc Harlingen een vrije trap bij de zijlijn. Dat Jesse Mulder een prima trap heeft, bleek wel, want hij slingerde de bal de zestien in en precies op maat voor Remko Zandberg die fc Harlingen in de tiende minuut al op 0-1 kopte. Bakkeveen kwam er ook af en toe gevaarlijk uit, maar Pieter Wesseloo stond alert te keepen. Een overtreding op Sjouke Bootsma bij de middellijn leverde Bakkeveen een gele kaart op en fc Harlingen een vrije trap maar deze kon de doelman simpel vangen. Met een half uur op de klok kreeg Bakkeveen een vrije trap op een mooie plek, maar deze werd netjes weggewerkt door de Harlinger defensie. Bakkeveen moest na iets meer dan een half uur spelen met tien man verder, nadat een speler zijn tweede gele kaart binnen vijf minuten kreeg en dus met rood het veld moest verlaten. Er gebeurde genoeg, want nog geen twee minuten later was er weer een goede aanval van Bakkeveen, maar de lat redde fc Harlingen. Ook fc Harlingen haalde de rust niet met elf man, want nadat er een overtreding op Imro Schouwenaar werd gemaakt, werd Imro van het veld gestuurd vanwege natrappen. Met tien tegen tien en een kleine voorsprong voor de gasten gingen beide teams de rust in.

Na rust begon de thuisploeg wat feller aan het duel. Dat resulteerde na een klein uur in de, op dat moment niet onverdiende, gelijkmaker. Kort daarna leek Bakkeveen de stand in hun voordeel te zetten, maar daar waar heel Bakkeveen aan een doelpunt dacht, liet de scheidsrechter doorspelen en bleef het 1-1. Met nog ruim een kwartier te gaan, kreeg Remko Zandberg een levensgrote kans, maar deze werd op het nippertje gered door Bakkeveen. Niet veel later ontstond er flipperkast voor het doel van fc Harlingen en dat resulteerde in de 2-1 winst voor Bakkeveen.

Komend weekend
Vrijdagavond start het 7x7 voetbal voor de teams van 35+, 45+ en Vrouwen 2. De Vrouwen spelen deze avond hun wedstrijden thuis op het Sportcomplex Vierkantsdijk. De mannen van 35+ spelen in Tzum en de mannen van 45+ spelen op Sportpark Schatzenburg te Menaam.

De Vrouwen 1 van fc Harlingen hebben ze een vrij weekend, maar die week daarna keren ze terug met weer een uitwedstrijd, dit keer tegen de combinatie Wardy/Birdaard/Marrum VR2.

Aanstaande zondag staat fc Harlingen tijdens de eerste officiële thuiswedstrijd van het vlaggenschip stil bij het onverwachte overlijden van clubman Jan Helvrich. Hij overleed in maart, maar vanwege de geldende protocollen was het niet mogelijk hem een gepast afscheid te geven. Jan Helvrich was een zeer geliefd persoon binnen de vereniging en had verschillende functies. Zo was hij materiaalman, verzorgde hij de kledinglijn en was hij naast wedstrijdsecretaris ook secretaris van de vereniging. Voor de aftrap zal er een minuut stilte in acht worden genomen.

Hierna zal iets na tweeën de aftrap zijn van de eerste thuiswedstrijd van fc Harlingen 1 in de onderlinge competitie waarbij Rival Mosselen de wedstrijdsponsor is. Tegenstander is zondag ONB uit Drachten. De Drachtsters moesten vorige week in de slotfase genoegen nemen met een puntendeling tegen nieuwkomer De Sweach. fc Harlingen ging in Bakkeveen nipt onderuit in een boeiend duel. Houden de Harlingers de punten in de havenstad of gaan de punten naar Drachten? We zullen het zondag rond de klok van vier uur weten.