HARLINGEN - De politie doet onderzoek naar een verdachte situatie bij de Nieuwe Vissershaven Harlingen. Daarbij is op maandagavond tussen 21:00 en 22:00 uur een duiker te water gegaan. Even later is een andere persoon weggelopen met een pakket, waarbij de inhoud ons onbekend is. De politie heeft in de Nieuwe Vissershaven ook een onderwaterscooter aangetroffen.


We baseren ons in dit onderzoek op camerabeelden, waarop eerst een duiker te zien is die richting het water loopt. Later zijn op de beelden twee andere personen te zien, die een onderwaterscooter richting het water dragen. Vervolgens is te zien dat een van hen een pakket bij zich draagt. De drie personen zijn weggegaan in onbekende richting, mogelijk in een donkerkleurig voertuig.

De politie is een onderzoek gestart naar de omstandigheden rondom de verdachte situatie. Op woensdag is in het water in de Nieuwe Vissershaven een onderwaterscooter aangetroffen. Het is op dit moment niet duidelijk waarom de duiker het water is gegaan en wat er in het pakket zat. In het onderzoek kijken we ook of de situatie mogelijk drugsgerelateerd is.

Getuigen gezocht
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen. Heeft u tussen 20:00 en 23:00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Nieuwe Vissershaven, dan vragen we u contact op te nemen met de politie. We zijn ook op zoek naar beelden van bijvoorbeeld een dashcam of een cameradeurbel, waarop mogelijk iets verdachts te zien is. Heeft u tips of informatie, neem dan contact met ons op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Wees alert
We roepen omwonenden ook op om alert te blijven op verdachte situaties in en rondom de haven in Harlingen. Ziet u op vreemde tijdstippen opvallende voertuigen of personen, die al dan niet te water gaan? Dan vragen we u contact op te nemen met de politie via 112.