FRANEKER - De politie is donderdag 11 januari binnengevallen in een loods in Franeker. In de loods troffen agenten een ondergrondse hennepkwekerij aan. Er werden ongeveer 470 hennepplanten gevonden. De kwekerij werd blootgelegd na informatie die was gedeeld met de politie.

Na verder onderzoek op de locatie werd ook een afvoersysteem gevonden. Het Wetterskip en FUMO hebben het water in een sloot onderzocht waar het afvoersysteem uitkwam. In de sloot werden drugsresten aangetroffen.

Tijdens de inval werden drie verdachten aangehouden. Naast de kwekerij troffen de agenten ook vele luxe goederen aan. De politie nam onder andere auto’s, een sloep, aanhangwagens, horloges en andere sieraden in beslag.

Afpakken


Het afpakken van crimineel geld of goederen is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen criminaliteit. Geld is vaak de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Lees hier meer over afpakken.

Gevaren drugspand omgeving

Een hennepkwekerij kan op veel plekken voorkomen. Denk aan huurhuizen en koopwoningen of in openbare gebouwen en loodsen. Ook vinden wij wel eens een hennepkwekerij in een open veld of onder de grond. Ondanks dat mensen in het dagelijks leven niet direct last hoeven te hebben van een drugspand, brengen dit soort panden wel gevaren met zich mee. Denk aan brandgevaar of de uitstoot van giftige stoffen.

Meld Misdaad Anoniem

Heeft u het vermoeden dat er in uw wijk iets niet klopt, maar durft u dat niet meteen zelf bij ons te melden? Ga dan niet zelf op pad, maar meldt dit via Meld Misdaad Anoniem. Hier kunt u veilig en volledig anoniem melding maken. De politie, maar ook gemeenten en andere overheden gaan met de meldingen aan de slag. Ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl voor meer informatie.