HARLINGEN - Wijkvereniging Het Noorderkwartier heeft in de grote speeltuin in het centrum van de stad aan de Liemendijk een nieuw speeltoestel laten plaatsen. Op zaterdag 22 augustus 2020 heeft onze nieuwe wethouder Erik de Groot de Active Trail Combinatie 07 onthuld. Het nieuwe speeltoestel is een balans, klim en klauter toestel voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Door dit nieuwe speeltoestel trekt Wijkvereniging Het Noorderkwartier weer meer kinderen naar buiten om te spelen.

Bijdragen

De Active Trail Combinatie 07 is betaald met een grote bijdrage van gemeente Harlingen en een eigen inbreng van de wijkvereniging. Ook hebben mannen en vrouwen van de gemeente diverse hand- en spandiensten verricht om het plaatsen van het toestel mogelijk te maken. De wijkvereniging is opgericht op 6 januari 1977 en bestaat ruim 43 jaar en is opgericht door Jacob de Vries. De loopton, schommels en doeltjesrek en klimrek zijn nog van de oprichtingstijd. Vorig jaar is de loopton nog gerestaureerd. De speeltuin ziet er weer picobello uit.

Ontwikkeling van kinderen

Speeltuin Het Noorderkwartier combineert zo het plezier van het klimmen, springen, balanceren en ravotten met bevordering van de lichamelijke ontwikkeling van de kinderen. De speeltuin bevordert bijvoorbeeld spierkracht en motorische vaardigheden en versterkt tegelijkertijd het zelfvertrouwen de houding en draagt bij aan de sociale vaardigheden van kinderen.