HARLINGEN - Op donderdag 28 juli was burgemeester Ina Sjerps even onderdeel van het team Bakfiets 'KeepRolling'. De route ging vanaf Nieuw Zuid richting de dorpen Midlum en Wijnaldum. Meerdere inwoners reageerden verrast en wilden een gesprek aangaan. Burgemeester Ina Sjerps: “Ik ben enthousiast over de leuke manier waarop je vanuit de bakfiets in gesprek kunt gaan met bewoners uit de gemeente”.


Het team van Bakfiets ‘KeepRolling’ bestaat uit mensen van verschillende organisaties in de gemeente Harlingen. Iedere donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur gaan Jenny, Saskia, Annemieke en Johanna de wijken en dorpen in met twee bakfietsen en nodigen voorbijgangers uit voor een praatje. De onderwerpen die ter sprake komen zijn zeer divers en niet leeftijdgebonden. Het beheer van Nieuw Zuid zorgt iedere week voor koffie en thee die onderweg uitgedeeld kan worden. Naast een gesprek geeft het team Bakfiets informatie over diensten, voorzieningen en welzijnsactiviteiten.Welke kwaliteiten en talenten zitten er in uw wijk? Met project bakfiets KeepRolling gaan wij ‘erop af’ en zoeken wij verbinding met de inwoners in de wijken en dorpen. We willen bouwen aan onderlinge relaties in de buurt en de wijk en mensen met elkaar in contact brengen.

Graag leren wij u kennen en horen we uw verhaal, een leuke anekdote, gedicht of misschien een vraag. Zijn er mooie initiatieven, successen of misschien problemen die u met ons wilt delen? Kent u iemand die een praatje met ons op prijs zou stellen? Of iemand waar u zorgen over heeft? Laat het ons weten op dit mailadres;keepemrolling2021@outlook.com.

Bakfiets KeepRolling is een initiatief en project van de welzijnsorganisaties en gemeente

Het bakfietsproject is in juni 2021 gestart in samenwerking met De Bouwvereniging, De Skûle Welzijn en het Gebiedsteam van de gemeente. Lijkt het je leuk een keer met ons mee te fietsen? Laat het ons weten! We zijn benieuwd, u/ jij bent van harte welkom!