HARLINGEN - Dinsdagmiddag kreeg de Bedelaarssteeg in Harlingen een nieuw naambordje. De gemeente Harlingen ijvert zich al lang om alle stegen zoveel mogelijk van een naam te voorzien. Het liefst met een QR-code om meer informatie over het ontstaan van de steeg te onderbouwen. Inmiddels hebben 15 stegen in 2017 zo’n QR-code gekregen. Dit jaar zijn er nog 6 stegen van een naambordje voorzien.

De huidige bewoners wilden het bordje graag weer terug
Louis en Conny de Wagenaar zijn in 2017 op de Lanen-hoek Bedelaarssteeg komen wonen. In 1991 werd de woning door de vorige eigenaar gerestaureerd, waardoor het oorspronkelijke houten naambordje verdween. De eigenaar heeft toen zelf maar een bordje gemaakt, dat inmiddels door de tand des tijds is aangetast. De huidige bewoners wilden het bordje graag weer terug en deden een verzoek bij de gemeente Harlingen. Uiteindelijk werd dit gehonoreerd en pronkt het nu op de plek waar het hoort. Wethouder Erik de Groot kwam persoonlijk polshoogte nemen om het naambordje officieel in te wijden. Dit gebeurde niet met champagne, maar de bewoners hadden voor koffie met gebak gezorgd. Leuk om te weten dat in 2018 er 21 muurschilderingen werden gerealiseerd en 16 struikelstenen werden geplaatst.

Bezoek de stegen komende zaterdag 11 september tijdens de open Monumentendag
Een mooi moment om de historische stegen in Harlingen op te zoeken of bijvoorbeeld een kijkje te nemen in de kamers van het gemeentehuis. Meer informatie over de verhalen achter de stegen kunt u vinden op www.discoverharlingen.nl.