HARLINGEN - Wat bijzonder! Burgemeester Ina Sjerps van de gemeente Harlingen is een van de genomineerden voor de Vrouw in de Media Award Friesland. Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn. Tot en met 14 januari kan er per provincie gestemd worden. Breng je stem uit via de website van vrouwindemedia.nl.

Naast Ina Sjerps zijn nog 11 andere vrouwelijke experts en rolmodellen uit de provincie genomineerd. Vanaf 1 tot en met 14 januari 2023 kan er gestemd worden op de genomineerden. 17 januari wordt bekend gemaakt wie de winnares per provincie is.

De winnaressen per provincie komen op de nominatielijst voor de Vrouw in de Media Award landelijk. Na de landelijke stemronde beslist de landelijke jury uit de drie namen met de meeste stemmen wie de Vrouw in de Media Award 2022. De winnares van de landelijke award wordt eind januari bekend gemaakt.