HARLINGEN - Zaterdag 28 november worden de Anton Wachterprijs en Ina Dammanprijs uitgereikt. Annemarie Haverkamp is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2020 en krijgt de prijs uit handen van burgemeester Roel Sluiter.


Deze tweejaarlijkse prijs voor het beste literaire prozadebuut krijgt de schrijfster voor haar roman De achtste dag. De Anton Wachterprijs is een activiteit van het Centraal Comité 1945. Meer informatie vindt u op: https://www.cc45harlingen.nl/anton-wachterprijs/

Tegelijk met de Anton Wachterprijs wordt de Ina Dammanprijs uitgereikt door de Vestdijkkring. Dit jaar ontvangt Museum Het Hannemahuis deze prijs voor de jarenlange aandacht voor Simon Vestdijk in de hiertoe ingerichte Vestdijkkamer.

Met de Ina Dammanprijs wil de Vestdijkkring iemand onderscheiden die een belangrijke bijdrage levert aan het in stand houden van de belangstelling voor de persoon en het werk van de schrijver Simon Vestdijk. Meer informatie vindt u op: https://vestdijk.com/ina-dammanprijs/ .

U kunt de uitreikingen live volgen op YouTube

De uitreiking vindt zaterdag 28 november plaats in de Grote Kerk van Harlingen. Het programma start om 14.00 uur en is live te volgen op: https://bit.ly/3fDcg6c. De kerk is niet vrij toegankelijk.