HARLINGEN - Met de komst van de ‘MS EXCELLENCE Countess’ start op zaterdag 25 juli het cruisejaar voor Cruise Port Harlingen. Met een stijging van 35% aan calls beloofde 2020 een zeer succesvol jaar te worden voor Cruise Port Harlingen. Helaas volgde door Corona veel annuleringen.

Harlingen Parel aan het Wad

In juni 2016 begonnen Janneke Nieuwhof en Käthe Kuperus met het promoten van Cruise Port Harlingen voor de gemeente Harlingen. Harlingen is binnen de cruisewereld een kleine maar unieke bestemming. De ‘parel aan het Wad’ blijft niet onopgemerkt binnen de cruisewereld. Na een periode van stilte door Corona komt nu dan toch het cruiseseizoen 2020 opgang met als eerste het riviercruiseschip ‘MS EXCELLENCE Countess’ op zaterdag 25 juli om 22.00 uur. Een 4-sterren riviercruiseschip met 178 gasten aan boord. De gasten maken zondag 26 juli onder andere een georganiseerde stadswandeling door Harlingen en brengen een bezoek aan het Planetarium in Franeker.

Rederijen ontdekken Harlingen
‘Op dit moment krijgen we veel aanvragen van rederijen of onze haven open is voor cruiseschepen’ aldus Käthe. ‘Harlingen is in trek, een kleine historische havenstad aan de Waddenzee waar rust en ruimte bovenaan staat is wat gasten van cruiseschepen zoeken’, geeft Janneke aan. ‘Harlingen heeft dit te bieden, en de schepen met hun gasten zijn meer dan welkom wanneer ze het RIVM Corona protocol in acht nemen’.