HARLINGEN - Aanstaande maandag 21 augustus verwelkomt Cruise Port Harlingen het luxueuze zeecruiseschip ‘Star Legend’ van de Amerikaanse rederij Windstar Cruises. Na een eerdere poging in juli 2022, die wegens ongunstige weersomstandigheden werd uitgesteld, maakt het imposante schip naar verwachting omstreeks 13.00 uur haar maiden call aan Harlingen. Uniek is dat de dame overnacht in de haven van Harlingen, ze vervolgt haar reis pas dinsdagavond 22 augustus rond 20.00 uur.


De vernieuwde Star Legend

In de periode 2020-2021 onderging de Star Legend een complete renovatie. Het schip werd niet alleen gemoderniseerd maar ook met 26 meter verlengd. Dit creëerde de mogelijkheid voor 50 nieuwe suites, waardoor het totale aantal passagiers aan boord is uitgebreid naar 312. Met haar huidige lengte van 159 meter zorgt de Star Legend voor een bijzonder moment in de geschiedenis van Cruise Port Harlingen. Dit is namelijk ook meteen de maximale lengte die Harlingen als Cruise Port kan ontvangen. Een interessant detail: in 1997 verscheen het schip, destijds varend onder de naam Seabourn Legend, in de film "Speed 2" met de getalenteerde actrice Sandra Bullock.

Oude grachten en schilderachtige steegjes, Harlingen a charming little place

Met als vertrekpunt Kopenhagen maakt het schip een 10-daagse reis met Amsterdam als eindbestemming. Naast Amsterdam is Harlingen de enige haven in Nederland waar het schip afmeert. “Met haar oude grachten, rijke historie in de visserij en scheepvaart, charmante koopmanshuizen, pakhuizen en een netwerk van schilderachtige nauwe steegjes” wordt Harlingen als stad, liggend aan het Unesco Wereld Erfgoed de Waddenzee, omschreven op de website van de reder.

Harlingen: Opkomende Cruisestad

Met de ontvangst van de Star Legend versterkt Harlingen haar opkomende status als bestemming voor zowel zee- als riviercruiseschepen. De Star Legend is het achtste zeecruiseschip dat dit jaar een bezoek aan de haven van Harlingen brengt, het schip draagt bij aan de groeiende bekendheid van de stad als cruisebestemming. Kijk op de website van Cruise Port Harlingen voor meer informatie. Op de facebook pagina van Cruise Port staat actuele informatie over aankomst- en vertrektijden van de cruiseschepen.