HARLINGEN - Tijdens de eerste week van de zomervakantie vond de 15e editie van Spijkerstad plaats. Spijkerstad vierde hiermee haar 15- jarig jubileum.Jongerenwerk Harlingen organiseert elk jaar de 4- daagse kindervakantieweek Spijkerstad Harlingen.


Elke dag was er een programma vol met creatieve activiteiten, workshops en leuke spelletjes voor kinderen van groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs. Naast het bouwen van hutten was er bijvoorbeeld een schminktent en sieradentent en was er op dinsdag een avondprogramma waar kinderen konden lasergamen.Ellen Uivel van Jongerenwerk Harlingen en werkzaam bij gemeente Harlingen ontving van wethouder Hendrik Sijtsma dit jaar een bloemetje voor haar jaarlijkse bijdrage aan dit evenement.

Op dinsdag steeg het kwik richting de 38 graden en kon het eindfeest op donderdag helaas geen doorgang vinden vanwege de hevige regenval. Ondanks de extreme weersomstandigheden tijdens de 15e editie van kindervakantieweek Spijkerstad was het dit jaar toch weer een geslaagd evenement!

Foto: Joachim de Ruijter