HARLINGEN - Op woensdagochtend 5 oktober hebben leerlingen uit groep 8 van de IKS Het Baken bloemenmengsels gezaaid samen met het BijenFlinterLint. De kinderen kregen eerst op school uitleg over de verschillende planten en gingen oefenen met het zaaien in de zandbak. Ieder kind had een eigen perkje met een naambordje om op te zaaien. Op deze manier heeft het initiatief een persoonlijke noot en staat het dichtbij de kinderen.

Het BijenFlinterLint is een burgerinitiatief van 10 personen dat in 2016 is opgericht. Met dit initiatief willen burgers in regio Littenseradiel een bloemrijke berm creëren voor bijen en vlinders en het vergroten van de biodiversiteit. In samenwerking met leraren, leerlingen en vrijwilligers is er in zo’n vier jaar al meer dan 50 kilometer bezaaid! Een van de leden, Margaretha Posthumus, is kunstenaar en ambassadeur voor biodiversiteit. Volgens haar is het belangrijk dat kinderen leren over de natuur, leuk voor nu en handig voor later.

Met dit initiatief wordt er verdere invulling gegeven aan het Balklandpark. Ook worden er in de loop van de komende maanden nog zo’n 100 bomen geplant in het park. Witteveen projecten en advies gaf aan meer van zulke samenwerkingen aan te willen gaan. Stukje voor stukje wordt het park steeds groener.