HARLINGEN - Afgelopen woensdag werd Jippe van der Veen door wethouder Harry Boon gefeliciteerd met de eerste prijs. Jippe (6 jaar) heeft samen met zijn vriend Dirk (7 jaar) in de omgeving van Ludinga zeven kerstbomen opgehaald. Ook de andere prijswinnaars werden woensdag in de uitzending van Radio Stad Harlingen gebeld door wethouder Boon.


De tweede prijs is gewonnen door Hidde Boskma. Hij heeft 250 kerstbomen verzameld, daar waar ze maar werden aangeboden. De gemeente heeft de kerstbomen bij hem thuis opgehaald. De derde prijs ging naar Hessel en Sarah Noorman. Zij hebben in totaal 11 kerstbomen ingeleverd op een locatie in het Oosterpark.

Wethouder Harry Boon en Adry Attema-Dijkstra feliciteren de prijswinnaars namens de gemeente Harlingen. De winnaars hebben een VVV bon van respectievelijk 75, 50 en 25 euro gekregen. Wethouder Harry Boon: ‘Ik hoop dat we volgend jaar weer een kerstboominzameling kunnen houden. Dit jaar was een succes!’

Waardebon langer geldig
In totaal werden er dit jaar 1819 kerstbomen ingezameld in gemeente Harlingen. De kerstbomen worden door de gemeente versnipperd. Voor elke ingezamelde kerstboom werd een lootje uitgegeven. Uit de lootjes zijn drie winnaars getrokken. Naast de lootjes kregen de kinderen ook per kerstboom een waardebon van 60 cent van Top1Toys. Deze waardebon is geldig tot 1 februari 2021. Vanwege de lockdown is de geldigheid verlengd tot een maand na opstelling van de winkels.