HARLINGEN - Woensdag namen Djezz, Safiyah en Jesse burgemeester Ina Sjerps mee op een stadsexcursie. Ze lieten haar al wandelend en vertellend zien wat zij belangrijke plekken en onderwerpen vinden.


De excursie ging naar de Engelse tuin (foto), het Harmenspark en het strand. Hier vinden de jongeren fijne plekken om lekker met elkaar te chillen. Djezz vindt het ook leuk om met een vriendin rondjes door te stad te fietsen. Hij kent alle straten in de binnenstad op zijn duimpje. Djezz zit op de RSG Simon Vestdijk, is 15 jaar en wil graag verpleger worden. Safiyah en Jesse zijn neef en nicht en zitten beide op de Maritieme Academie. En ook zij weten op 13 jarige leeftijd ook al wat ze willen worden; binnenvaartschipper.

Burgemeester vroeg ter gelegenheid van haar installatie of jongeren haar de stad konden laten zien

Burgemeester Ina Sjerps had ter gelegenheid van haar installatie als nieuwe burgemeester een aantal jongeren gevraagd om iets te vertellen over wat zij belangrijk vinden voor nu en in de toekomst. En daarna vroeg ze of de jongeren haar via een excursie de stad wilden laten zien. En die hoefden daar niet lang over na te denken. Burgemeester Ina Sjerps: “ Ik vind het heel belangrijk om van jongeren zelf te horen wat zij belangrijk vinden aan het wonen en leven in de stad. Heel leuk om via deze excursie door hun bril naar de stad te kijken. Ze hebben mij hun chillplekken laten zien en verteld dat Harlingen een fijne stad is waar eigenlijk bijna alles wel is. Soms krijgen ze van buurtbewoners te horen dat het geluid van hun muziek iets te hard staat. Ik vertrouw erop dat er over en weer respect voor elkaar is en rekening met elkaar wordt gehouden. Dat was wat de jongeren betreft zeker de bedoeling. Als aandachtspunt gaven de jongeren aan dat het fiets- en wandelverkeer voor de Maritieme Academie beter kan. En dat chillbankjes bovenop de zeedijk ook gaaf zouden zijn. Die bankjes worden lastig denk ik omdat Wetterskip Fryslân en Rijkswaterstaat erover gaan en bouwwerken op de zeedijk vaak niet kunnen. Maar ik zal het ook met de wethouders delen zodat zij naar de mogelijkheden kunnen kijken”.