HARLINGEN - In bijzijn van familie en de ondersteuners mocht burgemeester Ina Sjerps op 31 oktober 2022, tijdens de algemene ledenvergadering van zmvv Zeerobben, aan de heer M. de Vries een Koninklijke Onderscheiding uitreiken voor zijn verdiensten.

De heer De Vries is, even als overige leden van de voetbalvereniging, maandag 31 oktober nietsvermoedend aanwezig bij de algemene ledenvergadering. Vlak voor de pauze is ook burgemeester Ina Sjerps aanwezig en spreekt de heer De Vries toe.

Een echte Zeerob

De heer De Vries, een echte Zeerob, is vele jaren, en nog steeds, actief voor voetbalvereniging Zeerobben.
Ooit begonnen als speler en keeper in de lagere seniorenteams. Vervolgens werd hij leider/trainer van een jeugdelftal daarna volgde meer functies bij de voetbalvereniging.Onder andere toegangscontroleur en kaartverkopen, bestuurslid, grensrechter, toezichthouder tijdens de bouw van het nieuwe clubhuis en waar de meesten hem nu van kennen, materiaal-/kledingman, al vanaf 1972 tot heden. Daarnaast houdt hij de oud-papier inzameling op orde en gaan er geen plastic statiegeldflesjes verloren.

Onmisbare schakel

De heer De Vries is niet weg te denken bij de voetbalclub, tijdens het seizoen maar ook daarnaast bijna dagelijks aanwezig op het voetbalcomplex, hij maakt dan een rondje langs de velden om alles te inspecteren. De heer De Vries is een onmisbare schakel in de organisatie van vrijwilligers bij de zmvv Zeerobben. Een warme persoonlijkheid die de mensen binnen de vereniging bindt.

Voor zijn verdiensten, zijn jarenlange belangeloze inzet voor zmvv Zeerobben met diverse functies, is de heer De Vries onderscheiden als lid in de Orde van Oranje Nassau!