HARLINGEN - Ieder kind een fiets! Voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis niet vanzelfsprekend. De ANWB en gemeente Harlingen vinden het belangrijk dat iedereen mobiel is en ieder kind toegang heeft tot een fiets. Samen fietsen, meer bewegen, betere gezondheid, je eigen school kunnen kiezen en echt mee kunnen doen. De Fietsenwerkplaats van Nieuw Zuid is nu een inzamelpunt voor het ANWB Kinderfietsenplan.


Oproep kinderfietsen doneren

Om meer kinderen te kunnen voorzien van een fiets is hulp vanuit de omgeving essentieel. ANWB Kinderfietsenplan, Nieuw Zuid en gemeente Harlingen vormen een samenwerkingsverband waarbij fietsen worden ingezameld, opgeknapt, onderhouden, gestald en uitgeleverd met eenzelfde doel voor ogen; kinderen voorzien van een veilige, nette fiets waar ze met recht trots op kunnen zijn. Bij deze doen wij een oproep om gebruikte kinderfietsen te komen doneren. We zorgen dat deze opgeknapt worden door lokale vrijwilligers en medewerker van de (sociale) werkplaatsen zoals bij Nieuw Zuid. Via gebiedsteam Harlingen of andere maatschappelijke organisaties komen de fietsen terecht bij een kind die deze heel hard nodig heeft. Ouders die hier gebruik van willen maken kunnen contact opnemen met Gebiedsteam Harlingen via telefoonnummer: 140517 (keuze 2).

De kinderfietsen kunnen gebracht worden bij Nieuw Zuid op de Prinses Irenestraat 2 van maandag tot en met donderdag tussen 9 en 12 uur. In overleg kunnen fietsen ook opgehaald worden wanneer zelf brengen niet mogelijk is. Voor eventuele vragen kun je contact opnemen met: 06-34486475.