GEMEENTE HARLINGEN - Op maandag 11 november 2019 is de opening van de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers en hun zorgvragers worden daarbij van harte uitgenodigd om van 12.00 tot 13.30 uur te gaan lunchen bij de Lachende Koe. De opening wordt gedaan door wethouder wethouder Hein Kuiken en Wybe van Dijk zingt met ons het bekende mantelzorglied.

Gedurende deze hele week zijn er activiteiten voor mantelzorgers georganiseerd. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld gratis naar het zwembad, een kookworkshop gaan doen, een rondleiding en proeverij bij het Brouwdok krijgen, een workshop houtbewerking doen of genieten van een gezichtsmassage. Voor zowel jongeren als volwassenen zijn er activiteiten waarvoor zij zich middels het “mantelzorg-boekje” voor aan kunnen melden. Mantelzorgers die ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg, omdat ze een compliment hebben aangevraagd, krijgen het boekje thuis bezorgd.

Mantelzorgcompliment
Bent u minimaal 8 uur per week en drie maand lang mantelzorger, dan kunt u gebruik maken van het mantelzorgcompliment en ontvangt u een bedrag van € 100.00. De gemeente Harlingen wil hiermee haar waardering uitspreken aan mantelzorgers en de zorg die ze dagelijks leveren. Wilt u ook gebruik maken van het mantelzorgcompliment en het mantelzorgboekje ontvangen, dan kunt u een formulier aanvragen bij het Gebiedsteam tel: 140517, of ophalen bij de balie in MFC het Vierkant.

Vind u het fijn andere mantelzorgers te ontmoeten, dan bent u van harte welkom op de mantelzorgontmoeting die iedere tweede dinsdag van de maand wordt georganiseerd.

Voor vragen en aanmelding kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg Johanna Schaap j.schaap@harlingen.nl getel: 06-10890607.

Aanmelding voor de lunch bij Johanna Schaap j.schaap@harlingen.nl tel: 06-10890607.

De Week van de Mantelzorg wordt gehouden in de periode van 10 t/m 15 november 2019.