HARLINGEN - De Kerkpoortsbrug is in ere hersteld door onze Harlinger aannemer De Boer en De Groot. Afgelopen donderdag is de brug weer op zijn plek gehesen. Oorspronkelijk zou de brug worden ingehesen op woensdag 12 juli. Echter is er tijdens het opbouwen van de kraan een mof van een oude waterleiding gesprongen waardoor het plaatsingsmoment een week moest worden uitgesteld. De komende weken worden de afrondende werkzaamheden aan de Kerkpoortsbrug uitgevoerd en wordt de brug getest. De planning is, dat de brug voor de bouwvak weer open toegankelijk is voor fiets- en voetgangers.

In oude staat hersteld

De brug is tijdens de restauratie weer in oude staat hersteld en smaller geworden, echter is de rijbaan nu weer breder. Dit komt omdat de voetpaden zijn verwijderd. Hier is voor gekozen om het beeld van de brug weer grotendeels terug te brengen naar hoe deze er oorspronkelijk uitzag. De brug heeft ook zijn oude oorspronkelijke kleuren teruggekregen. Lilian, Monique, Thom, Hilbrand, René. Richard en Martijn en andere medewerkers van De Boer en De Groot mogen terecht trots zijn het eindproduct en hebben van de Kerkpoortsbrug een pareltje gemaakt.

Goed resultaat

Wethouder Hendrik Sijtsma geeft aan, dat je bij monumentale bruggen er vol moet voor gaan. Het resultaat mag er wezen. Wethouder Sijtsma maakt zich sterk om volgend jaar het plein voor de Kerkpoortsbrug aan te pakken, zodat het een mooie verbinding wordt tussen de Stationsweg, Harmenspark en Rozengracht.