HARLINGEN - Piet en Elly Ree-Plat zijn op 19 juli 2022 zestig jaar getrouwd. Zij hebben elkaar in september 1956 ontmoet tijdens de Agrarische dagen in Franeker. Na zes jaar verkering zijn ze met elkaar getrouwd; een tobbedanser en een klokkendief, als dat maar goed ging…


Tijdens het begin van hun huwelijk werkte Piet als bus-/taxichauffeur bij Van der Pol. Na wat omzwervingen belandde hij bij de Gulf en kwam hij uiteindelijk te werken bij de gemeente Harlingen. Piet heeft hier tot aan zijn pensioen gewerkt.

Elly zette zich in als vrijwilliger bij het Rode Kruis en nam daarnaast de zorg op zich voor de drie dochters die uit het huwelijk geboren werden.

Piet en Elly hebben heel wat van de wereld gezien tijdens de vakantiereizen die ze graag maakten met elkaar. Momenteel doen ze het wat rustiger aan en gaan ze liever wat dichter bij huis met vakantie.

Tijdens het zestigjarig huwelijk van het echtpaar Ree-Plat zijn er naast de drie dochters ook nog negen kleinkinderen en tien achterkleinkinderen geboren met momenteel nog twee op komst.