HARLINGEN - Zoek online op het woord ‘scheiden’ en je wordt overstelpt met informatie. Hoe vind je tussen alle zoekresultaten de antwoorden op de vragen die je hebt tijdens een scheiding? En hoe weet je welke site betrouwbaar is en de juiste informatie weergeeft?

Op scheideninfriesland.nl is deze informatie vanaf vandaag overzichtelijk te vinden. De website is een onafhankelijk initiatief van alle 18 Friese gemeenten, Foar Fryske Bern en Sociaal Domein Fryslân. Met het verstrekken van de juiste informatie op een overzichtelijke plek, hopen ze de impact van een scheiding op kinderen te kunnen verkleinen.

Het belang van overzichtelijke informatie
1 op de 3 kinderen met gescheiden ouders ervaart de scheiding als een vechtscheiding. Maar ook een ‘soepel lopende’ scheiding, heeft vaak een enorme impact.

Vind per thema antwoord op je vragen

Op het platform kunnen zowel (ex)partners, kinderen, professionals als andere betrokkenen terecht. Zij vinden er per thema antwoord op vragen als ‘Wat moet ik regelen?’, ‘Hoe vertel ik het mijn kinderen?’, ‘Wat kan ik als grootouder betekenen in deze situatie?’ en ‘Hoe ga ik om met emoties?’. Daarnaast roept het platform de bezoekers actief op om informatie aan te vullen, zodat de inhoud actueel en volledig blijft.

Scheideninfriesland.nl is samen met professionals en ouders onder begeleiding van het actieprogramma Foar Fryske Bern ontwikkeld. Dit programma heeft als doel de jeugdzorg in Friesland te transformeren. Door het belang van kinderen tijdens de scheiding beter in zicht te houden, wordt zorg op latere leeftijd mogelijk beperkt. Zo blijft de jeugdzorg toegankelijk en betaalbaar voor de kinderen die dit nodig hebben.

www.scheideninfriesland.nl