HARLINGEN -Woensdag 20 juli 2022 vond de lancering van de nieuwe Beweeg- en speelkaart Harlingen plaats. Wethouder Hendrik Sijtsma heeft tijdens de opening van Zomer aan Zee in Harlingen de eerste beweeg- en speelkaart overhandigd aan twee buurtsportcoaches. Met de nieuwe beweeg- en speelkaart zijn de speelplekken in de hele gemeente makkelijk te vinden om zo kinderen te stimuleren om meer buiten te gaan spelen.


Op avontuur in eigen stad of dorp

In Harlingen, Wijnaldum en Midlum zijn veel mooie speeltuinen, parken en schoolpleinen waar kinderen buiten kunnen spelen en bewegen. Aan de hand van een speciaal ontworpen speel- en beweegkaart kunnen kinderen op avontuur in eigen dorp of stad. Naast de weergaven van alle openbare speel- en beweegplekken geeft de nieuwe kaart tips die het buitenspelen en sporten nog leuker maken. Er wordt hierbij een beroep gedaan op de vindingrijkheid en verbeeldingskracht van kinderen. De kaart is geschikt voor kinderen uit groep 1 t/m 8.

Opening Zomer aan Zee

De beweeg- en speelkaart werd overhandigd door de wethouder aan twee buurtsportcoaches tijdens de opening van Zomer aan Zee. Samen met het beweegteam en BENG evenementen organiseert gemeente Harlingen komende zomer een programma waarin sport, spel en cultuur centraal staan. De activiteiten vinden plaats op het strand aan de Westerzeedijk.

De kaart is verschillende plekken in Harlingen te krijgen, zoals de receptie van de Groenlandsvaarder aan de Voorstraat, het Toeristisch Informatiepunt Harlingen en tijdens de zomeractiviteiten op het strand.