HARLINGEN - Benieuwd hoe je een coronatest van de GGD in Harlingen kunt gaan doen? Dan hoef je niet ver te zoeken voordat je alle informatie bij de hand hebt. Regelmatig verschijnen er nieuwe artikelen online over het coronavirus en alles wat er mee te maken heeft. Een coronatest kan echter grote voordelen opleveren voor verschillende doeleinden. Alleen moet je dan wel weten wat het verschil is tussen de testen van de GGD en de testen van de andere locaties die de coronatesten aanbieden. En waar moet je eigenlijk op letten voordat je de afspraak in gaat plannen?

De afspraak voor de coronatest van de GGD in Harlingen
De coronatest van de GGD in Harlingen is de test waar iedereen een afspraak voor maakt als er klachten van het coronavirus aanwezig zijn. Bij de eerste klachten kun je hier al een afspraak voor gaan maken. Dit kan zowel via de website als telefonisch gebeuren. Als je via de website een afspraak in gaat plannen, dan heb je te maken met de standaard klachten die aangegeven worden. Ook kun je hier aangeven sinds wanneer je deze klachten al hebt. Telefonisch ga je in gesprek met een medewerker over jouw klachten en kun je dit allemaal goed aangeven voordat er een datum en tijdstip aangegeven wordt.

Onderzoek in het laboratorium

De coronatest van de GGD in Harlingen wordt door middel van twee monsters uitgevoerd. Een monster wordt vanuit jouw keel genomen, de andere vanuit de neus. Beide wattenstaafjes worden naar het laboratorium gebracht, waar alles wordt onderzocht. In eerste instantie wordt dit gedaan voor de uitslag. Echter zal er ook verder onderzocht worden hoe het virus zich ontwikkelt. Het kan namelijk zijn dat er een nieuwe mutatie heeft plaatsgevonden. Dankzij de onderzoeken kan hier een duidelijker beeld van ontstaan. Op basis hiervan worden er ook weer nieuwe maatregelen getroffen vanuit de overheid.

Extra maatregelen kunnen treffen
Dankzij de coronatest van de GGD in Harlingen heb je altijd voldoende duidelijkheid. Je weet binnen 24 tot 48 uur of je het coronavirus bij je draagt en kunt op basis hiervan jouw leven aan gaan passen. Indien de test positief blijkt te zijn, zal er ook een bron- en contactonderzoek opgestart worden. Dit moet voorkomen dat er nog meer mensen besmet gaan raken. Het is daarom verstandig om op voorhand al voor jezelf op een rijtje te hebben met wie je de afgelopen weken contact hebt gehad, zodat deze al op de hoogte gebracht kunnen worden.