HARLINGEN - fc Harlingen 1 heeft zondag in Leeuwarden tegen MKV de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Na een wedstrijd die geen minuut verveelde, gingen de Harlingers met een 2-3 overwinning naar huis.

In de basis startten deze keer: Egbert-Jan Panbakker, Youri Bouma, Stefan Adema, Sven Dijkstra, Ivo Wilkeshuis, Jens van Sluis, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Max Nijenhuis en Remko Zandberg. Op de bank begonnen Jasper de Jong, Martijn Homminga en Allard Hoekstra. fc Harlingen kwam al na vijf minuten op voorsprong, nadat Arjan Outhuyse een hoekschop mocht nemen en deze voor het doel bracht. In eerste instantie werkte MKV de bal weg, maar de afvallende bal kwam bij Max Nijenhuis terecht. Hij legde de bal perfect op het hoofd van Stefan Adema en hij kopte de 0-1 tegen de touwen.

In de tiende minuut had fc Harlingen de voorsprong kunnen vergroten, maar deze keer ging de bal net over het doel. MKV had de eerste helft wel het meeste balbezit en speelde veel op de Harlinger helft, maar tot kansen kwam het niet. Halverwege de eerste helft kregen de gasten twee hoekschoppen vlak na elkaar, maar deze leverden geen resultaat op. Ook Jarno Attema gaf nog een prima pass, maar deze was net te hard voor Stefan Adema om mee te nemen.
Vlak voor rust was daar het eerste wapenfeit van MKV. Eerst werd een hoekschop net over het doel gekopt en vlak daarna raakte MKV buiten bereik van doelman Egbert-Jan Panbakker de lat.

Na de pauze kwam Jasper de Jong in het veld voor Sven Dijkstra. fc Harlingen stond aan het begin van de tweede helft onder druk, maar de defensie hield stand. In de tweeënvijftigste minuut was het Jasper de Jong die alleen op de keeper afging en de verre hoek koos, maar de Leeuwarder doelman reageerde alert en ging gestrekt naar de hoek. Martijn Homminga werd er ingebracht voor Jarno Attema.

Even later was de Harlinger defensie even niet alert en kwam MKV op gelijke hoogte. Na een uur was het Jasper de Jong die andermaal het hazenpad koos en oog in oog met de doelman leek te komen, maar hij werd binnen de lijnen onreglementair neergelegd en de scheidsrechter van dienst gaf fc Harlingen een strafschop. De MKV'er kwam er met een waarschuwing vanaf en de bal ging op elf meter. Dit was voor Remko Zandberg een kolfje naar zijn hand en hij schoot feilloos de 1-2 binnen.

Twintig minuten voor tijd kwam MKV andermaal op gelijke hoogte. Allard Hoekstra mocht het laatste kwartier meespelen voor Max Nijenhuis. Kort hierop was het Ivo Wilkeshuis die een geweldige lange bal gaf op Jasper de Jong. Wederom stoomde hij op richting het doel en deze keer was het wél raak: 2-3.
Wat volgde was een spannende slotfase, waarin de Harlinger defensie de druk doorstond en de punten uit het vuur sleepte.