HARLINGEN - Het Programma Samen Ouder Worden wil jong en oud met elkaar verbinden. Ouderen die actief meedoen in de samenleving zullen hun leven eerder ervaren als zinvol.


Ouder worden gaat ons allemaal aan. Ouder worden zorgt voor uitdagingen én voor kansen. Als we ouder worden, is deelnemen aan de samenleving belangrijk. Stichting Present Noordwest Friesland en Samen Ouder Worden (SOW) slaan de handen ineen om ouderen te helpen hun leven op een voor hen zinvolle manier in te vullen. Ouderen zijn onmisbaar om als vrijwilliger een bijdrage te leveren aan het leven van anderen. Het nieuwe programma Samen Ouder Worden is in veertig gemeenten van start gegaan. Zo ook in de gemeenten Harlingen en de Waadhoeke.


Het programma Samen Ouder Worden is gestart in 2019 en werd gecoördineerd door Harmke Lagerwaard. Vanaf april dit jaar heeft Joyce Heida het stokje overgenomen.


Joyce heeft Leisure Management gestudeerd en heeft al enige ervaring met organiseren van projecten en evenementen. Zo is ze betrokken geweest bij programma team van The Tall Ships Races 2018 en werkt als coördinator en hoofdtrainer bij de Harlinger Mixed Hockey Club (HMHC). Joyce was op zoek naar een nieuwe uitdaging in het sociaal domein, volgde een loopbaantraject en kwam bij Stichting Present terecht. Hier startte Joyce als Trainee bij Jong Present en volgde een training voor gelukscoach. Na het afronden van het traineeship, was het een logische stap om de taak van Harmke over te nemen. Voor Joyce een unieke kans om haar kwaliteiten, talenten en vaardigheden verder te ontwikkelen en zich in te zetten voor de doelen van SOW. De visie van Joyce als coach en coördinator van SOW is dat het belangrijk is om je leven zo gezond en gelukkig mogelijk in te richten. Vrijwilligerswerk is goed voor de en draagt bij aan een gelukkig en zinvol leven.


Project Zwaaisteen is het eerste project waar Joyce mee start. Een Zwaaisteen® is een stoeptegel met vrolijke zwaaihand die mensen uitnodigt om naar elkaar te zwaaien en zo aandacht te hebben voor elkaar. Een prachtige verbinding tussen jong en oud(er).


Voor meer informatie over de zwaaisteen of vragen over Samen Ouder Worden in de gemeenten Harlingen en Waadhoeke kunt u contact opnemen met Joyce Heida. Telefonisch is zij te bereiken op het nummer 0651897715 en per mail op joyce.heida@presentnwf.nl.