HARLINGEN - Afgelopen winter konden gezinnen deelnemen aan de Winterwandelchallenge, die Stichting Present Noord-West Friesland had georganiseerd in het kader coronaproof omzien naar elkaar.

Stichting Present is een organisatie die een brug slaat tussen mensen die zich vrijwillig willen inzetten en mensen zonder netwerk, geld en/of gezondheid. Stichting Present organiseert daarvoor praktische, maar ook sociale projecten.

De challenge was een mooi alternatief voor een sociaal project. Mensen konden de challenge in eigen tijd en tempo uitvoeren. De challenge bestond uit opdrachten, zoals iemand iets zelfgemaakts geven, iets voor een ander doen, een lokale ondernemer in het zonnetje zetten, etc. Allemaal om toch iets voor een ander te kunnen doen. Uit de deelnemende gezinnen koos Stichting Present afgelopen maand het winnende gezin. Dit werd het gezin van Sytske Nauta met man Johan en kinderen Hidde en Marijke. Zij hadden zich gigantisch ingezet en hadden onder andere koekjes gebakken voor Zorgboerderij Slachtehiem en een mooie tekening gemaakt voor de buurman. Het gezin nam op 7 april de prijzen in ontvangst. Zij kregen het boek “Ons gezin is Present”, een heerlijk gebakje, een bos bloemen en een bon om voor 4 personen in de Poffertjeskraam Harlingen te eten.

Deze bon werd beschikbaar gesteld door de Poffertjeskraam zelf. Stichting Present is erg blij dat bedrijven zich ook voor deze mooie initiatieven willen inzetten en bedankt de Poffertjeskraam voor deze gift. Ook de gezinnen worden enorm bedankt dat ze zich hebben ingezet voor de kwetsbare doelgroepen in deze rare tijd. Ben jij of zijn jullie als gezin na dit bericht nieuwsgierig geworden wat Stichting Present nog meer allemaal doet? Neem dan even een kijkje op onze website www.stichtingpresentnwf.nl of op onze sociale mediakanalen (Stichting Present Noordwest Friesland).