HARLINGEN - Afgelopen vrijdag was de aftrap van project Zwaaisteen. Project Zwaaisteen is een initiatief van Samen Ouder Worden en Stichting Present Noordwest Friesland. Een Zwaaisteen is een stoeptegel met een zwaaihandje die mensen uitnodigt naar elkaar te zwaaien en het alledaags contact stimuleert. Met het project willen de organisaties mensen aanzetten om naar elkaar om te zien.

Kinderopvang Kinderwoud heeft beide locaties in Harlingen (’t Wad en ’t Noorderlicht) beschikbaar gesteld als locatie voor de eerste twee Zwaaistenen. In samenwerking met de Buitendienst van de gemeente Harlingen, werden de stenen op feestelijke wijze gelegd door Marga Liefting van de Christen Unie: “Dit is een prachtige manier om verbinding te leggen met elkaar en juist in deze tijd is het zo belangrijk dat we oog hebben voor onze naaste.”

Na het leggen van de Zwaaistenen is de groep tieners van Jong Present met de kinderen van Kinderwoud op pad gegaan voor een leuke Zwaaibingo. De kinderen moesten op verschillende manieren naar mensen zwaaien en contact maken, hierdoor ontstond een waardevolle interactie. De kinderen vonden het super leuk!
Door het enthousiasme van Marga over dit project is het idee ontstaan om de Zwaaistenen het komend jaar te laten plaatsen door de verschillende politieke partijen van gemeente Harlingen. Hiermee kan de politiek zich verbinden met het thema “omzien naar elkaar”. Als alle stenen gelegd zijn, is er over een jaar een heuse Zwaaisteenroute.

De volgende Zwaaisteen zal binnenkort gelegd worden. Bent u geïnteresseerd in een Zwaaisteen voor uw organisatie of weet u een mooie locatie voor één van de Zwaaistenen? Neem dan contact op met Joyce Heida via joyce.heida@presentnwf.nl of via 0651897715 (bereikbaar op maandag, woensdag en donderdag).