HARLINGEN - Het verenigingsseizoen zit erop en de zomervakantie is begonnen. Dat vierden alle leden, ouders en bestuursleden van Scoutinggroep De Ontdekkers deze week met een feestelijke barbecue bij clubgebouw 't Dok aan de Kanaalweg. Voor de gelegenheid was ook een aantal oud-leden en oud-bestuursleden van de partij, want het was ook een avond waarop afscheid werd genomen.


De Ontdekkers werden ruim 20 jaar geleden opgericht als groep speciaal voor scouts-met-een-rugzakje. De afgelopen 10 jaar was Hanny Jilderts (rechts op de foto) één van de drijvende krachten, samen met Mariek Brugman die afgelopen jaar afscheid nam. Sinds 2017 versterkte Andrea van der Wal-Strampel (links) het leidingteam. Zij begeleidde eerder al 32 jaar vakanties voor mensen met een beperking bij TOF - 'Tegearre op fakânsje'. Maar de dames houden het nu voor gezien.

Voorzitter Chris Elsinga zette ze welverdiend in de bloemen en riep wat activiteiten in herinnering. "Wanneer je de Facebookpagina van De Ontdekkers bekijkt zie je een bonte rij activiteiten, want als het om afwisseling gaat kan geen enkele vereniging aan Scouting tippen. Er waren avonden met spelletjes en verkleedpartijen, met pepernoten en pompoenen, met spinnen en met uilen, op het strand en in moestuinen, op ijsbanen en bowlingbanen, met Afrikaanse scouts op bezoek, in het openluchttheater in Diever, in dierentuinen, met vals geld, met scheikundige proefjes, op het schip van Willem Barentsz, met allerlei creatieve maaksels en verkleedkleren – noem maar op. En natuurlijk waren er ook prachtige kampen, onder andere in Diever en op camping de Nije Trije in Pingjum."

De twee vertrekkende leidsters stopten er veel tijd en energie in maar, aldus Hanny: "Ik heb het altijd met heel veel plezier en liefde gedaan." Wie meer wil zien en lezen kan terecht op

https://www.facebook.com/DeOntdekkers/