LEEUWARDEN - De afgelopen 39 dagen werkte ProRail aan het verbeteren van het spoor rondom Station Leeuwarden. Daarom reden er 23 dagen geen treinen maar bussen. De werkzaamheden zitten erop en de treinen rijden weer. Als dank voor het geduld en begrip deelde gedeputeerde Matthijs de Vries woensdag samen met medewerkers van Arriva ijs uit aan reizigers.


Door de werkzaamheden van ProRail reden veel treinen rondom Leeuwarden de afgelopen periode niet. Arriva en NS zetten hierdoor bussen in. Naast lekker ijs, bracht Arriva vandaag ook de kortingsactie onder de aandacht bij de reizigers. Deze zomer kunnen mensen met een dagticket van €7,50 reizen met de bus en trein door heel Fryslân.

Achtergrond kortingsactie

Provincie Fryslân en Arriva bieden dit voordelige dagticket aan om het openbaar vervoer in Fryslân deze zomer aantrekkelijker te maken. De korting is mogelijk door de extra financiele middelen die voortkomen uit de, door de Tweede Kamer aangenomen, motie Bikker in het najaar van 2023. Het openbaar vervoer in Fryslân krijgt jaarlijks €10 miljoen extra vanuit het Rijk. Om de kosten voor het reizen met het openbaar vervoer gelijk te houden aan vorig jaar, is €4 miljoen nodig. De resterende €6 miljoen zetten provincie en Arriva in om de bereikbaarheid van dorpen en steden met het openbaar vervoer te verbeteren en aantrekkelijker te maken voor de reiziger. De kortingsactie, in de vorm van een voordelig dagticket, is hier onderdeel van.

Zomer-dagticket

Het zomer-dagticket is op werkdagen te gebruiken in de daluren en in het weekend de hele dag. Voor de actie geldt op is op, maar naar verwachting is het ticket via www.arriva.nl de hele zomer te koop. Ook via de inspiratiewebsite www.laatjebrengen.nl zijn de tickets verkrijgbaar. Daarnaast geeft deze website informatie over leuke uitstapjes en activiteiten in het Noorden die met de bus en/of trein te bereiken zijn.