HARLINGEN - De 61e editie van de Harlinger Visserijdagen gaat vanwege het corona-virus niet door.


´We hebben dit met pijn in ons hart moeten besluiten, maar de huidige onzekere situatie ligt aan die moeilijke besluit ten grondslag´, aldus voorzitter Jules Dutrieux.

´ Onze Visserijdagen worden mogelijk gemaakt door vele sponsors. Veel van deze bedrijven, waarmee we een langdurige relatie hebben opgebouwd, maken door het corona-virus moeilijke tijden door. Met alle onvoorspelbare gevolgen van dien. Wij vinden het ongepast om juist nu deze ondernemers te benaderen voor een financiële bijdrage.
Het corona-virus zorgt er bovendien voor dat wij in onze drukste periode van voorbereiding geen overleggen kunnen plannen: niet intern en niet extern. Aangezien deze maatregel tot minimaal 01 juni gaat duren, is het niet mogelijk Visserijdagen te organiseren zoals men dat van ons gewend is. Een gevarieerd en tot in de puntjes geregeld feest voor iedereen. Normaal gesproken leggen we in deze periode afspraken vast met artiesten, leveranciers, hulpdiensten enzovoort. Maar niemand weet wat corona nog voor ons in petto heeft en of die afspraken kunnen worden nagekomen.

Er rest ons niets anders dan de Visserijdagen van 2020 niet door te laten gaan en door te schuiven naar 2021´.