HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen is er zondag tegen RKO niet in geslaagd om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. De VR1 van fc Harlingen troefde Warga VR1 af op felheid en inzet. Een klein overzichtje van deze wedstrijden:

fc Harlingen Vrouwen 1

Afgelopen zaterdag stond de 2e competitiewedstrijd op het programma voor de VR1 van fc Harlingen en deze speelde zich af in Warga tegen de VR1. Het team uit Harlingen wilde graag de goede lijn van vorige week doorzetten, en dit was ook direct na de aftrap te zien. Met mooie combinaties en prima aanvallen zocht fc Harlingen direct de goal van de tegenstander op. Na een paar goede reddingen van de keepster van Warga zette Demi fc Harlingen in de 10e minuut op een 0-1 voorsprong. Fc Harlingen bleef goed voetballen en keepster Arwen hield de 0. Vlak voor rust, middels een corner, schoot Lizzy, na een lage voorzet, keihard de 0-2 tegen de touwen. Na de thee liet fc Harlingen wederom zien waarvoor ze gekomen waren. Mooie combinaties zorgde voor goede aanvallen en er werden er nog eens drie beauty van goals gemaakt. Een dik verdiende overwinning van 0-5!

fc Harlingen 1
In de Noordoostpolder was de thuisploeg RKO 1 die al na een minuut of drie op voorsprong kwam. Doelman Pieter Wesseloo wilde een terugspeelbal weer in het spel brengen, maar schoot ongelukkig tegen een tegenstander aan, waarna hij de bal achter zich in het doel zag verdwijnen. RKO had wel meer balbezit, maar fc Harlingen zette halverwege de eerste helft ook een goede aanval op. Nadat Youri Bouma de bal had veroverd, zag hij Remko Zandberg richting het vijandelijke doel lopen en gaf een bal op maat. Deze speelde de bal net iets te ver voor zich uit, waardoor de doelman de inzet onschadelijk kon maken. Vlak daarna keek fc Harlingen tegen een 2-0 achterstand aan, nadat RKO met een schot van een meter of twintig doel trof. Men probeerde het vaker van afstand, maar ook fc Harlingen liet af en toe van zich horen. Helaas gingen de inzetten net voorlangs, op de paal of op de lat. Na de rust liep de thuisploeg al snel verder uit. De meeste schoten kwamen van buiten ‘de zestien’, waarna het na een uur spelen 5-0 stond. Captain Mateusz IJpe wist de stand terug te brengen naar 5-1. Jarno Attema die goed werk verrichte, en de bal uiteindelijk voor de voeten van Arjan Outhuyse kreeg kon met de nodige moeite door de doelman worden gepareerd. Vijf minuten voor tijd wist Remko Zandberg de eindstand op 5-2 te zetten.

Programma
Vrijdagavond gaat het 7x7 voetbal van start. De mannen van fc Harlingen 45+ spelen hun wedstrijden thuis op eigen veld. Zaterdagmiddag zullen de Vrouwen 1 vol zelfvertrouwen in eigen huis aantreden tegen Beetgum VR2 en bij de heren van fc Harlingen 1 barst na een maandenlange onderbreking en een serie vriendschappelijke en bekerwedstrijden zondagmiddag ook eindelijk de onderlinge competitie weer los. fc Harlingen 1 start de competitie tegen Bakkeveen en wedstrijdsponsor is Mercurius Shipping Group ( Mercurius Group - Ondernemen met een voorsprong in de binnnenvaart (mercurius-group.nl) ) De spelertjes van fc Harlingen JO8 hebben die zondagmiddag een Meet&Greet en zij krijgen een blik achter de schermen bij het eerste elftal. Publiek is uiteraard van harte welkom!