HARLINGEN - Zaterdag liggen de waterscouts met hun nieuwe wachtschip 'Di Adventure' in de Willemshaven. Iedereen die een kijkje wil nemen is tussen 14.00 en 17.00 uur welkom aan boord.

De scouts konden het schip afgelopen jaar aanschaffen na eigen acties en met steun van veel donateurs, bedrijven en een Club van 100. "We zijn druk bezig geweest het schip op te knappen en hadden natuurlijk ook te maken met corona", zegt bestuurslid Chris Elsinga. "Daarom is er nauwelijks gelegenheid geweest om de loopplank voor belangstellenden uit te leggen. Dit is dan een mooie gelegenheid, in het kader van 'Watersport4All' als speerpunt van het Harlinger Sportakkoord."

Meisjes en jongens van 12 jaar en ouder kunnen zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur in de Willemshaven (mee)zeilen met een Lelievlet. "Activiteiten op en rond het water staan bij ons centraal, al doen we bij Scouting ook totaal andere dingen. Een grote katapult bouwen bijvoorbeeld, of een geurspeurtocht. Wie daarover meer wil weten, kan ook even langskomen. Hetzelfde geldt voor jongeren en volwassenen die het leuk lijkt om iets bij de waterscouts te gaan doen. Het is mooi om ergens energie in te stoppen, als je ziet wat dat allemaal oplevert."

Volgende maand vertrekt 'Di Adventure' naar de Friese meren, waar het schip in de buurt van Terherne wordt afgemeerd. "Een eigen eiland om op te kamperen, een schip als slechtweeraccommodatie en zeilvletten om het water om te gaan: we gaan hier weer geweldige zomerkampen beleven", verwachten de scouts. Meer over alle activiteiten op facebook.com/caspardiroblesharlingen/