HARLINGEN - Stichting Present Noordwest Friesland riep een tijdje geleden de Winterwandelchallenge in het leven. Deze challenge is bedoeld voor gezinnen: lekker naar buiten en samen 10 activiteiten uitvoeren, die ook nog eens erg leuk zijn voor de omgeving. Van elke opdracht maak je als gezin een foto, die je uiteindelijk in een collage plaatst. De challenge is uit te voeren in eigen tijd, in eigen plaats en met een eigen route(s). Bij het inleveren van de collage krijgen de gezinnen een cadeau toegezonden en maken de gezinnen kans op een geweldige prijs!

Om meer mensen op gang te brengen om sociaal betrokken te zijn en om meer kans te maken op de hoofdprijs kun je als gezin de foto’s plaatsen op sociale media. Hierbij tag je Present Noordwest Friesland en worden de volgende hashtags gebruikt: #winterchallenge #wijzijnpresent #presentnwf #winteraanzee #nietalleen #omziennaarelkaar

Het gezin van Systke Nauta heeft voor opdracht 6 bijvoorbeeld koekjes gebakken voor Zorgboerderij Slachtehiem, waar Beppe regelmatig heengaat. Super!

Willen jullie ook meedoen? Meld je dan aan via info@presentnwf.nl

Stichting Present nodigt alle gezinnen uit om lekker creatief te zijn. Maar om de gezinnen een beetje op gang te helpen, hebben we op onze website websites toegevoegd voor meer inspiratie.

Wat houdt de challenge in?

1. Typisch jouw stad/dorp
Wat typeert jullie dorp of stad? Maak er een leuke foto van samen met je gezin in beeld.

2. Zwaaien naar iemand
Misschien kennen jullie wel iemand en loop je er wel vaker langs, maar misschien willen jullie meneer of mevrouw op straat wel een glimlach bezorgen? Maak contact en zwaai naar deze mevrouw of meneer of deze mensen. Let op: Je mag niet zonder toestemming een foto maken van iemand anders. Mocht je dat wel willen doen, is het goed om deze mensen uit te leggen wat jullie aan het doen zijn en dan kun je er uiteraard een foto van maken. Maar een foto van jullie als gezin of je kinderen die naar iemand zwaaien, kan altijd.

3. Een lokale onderneming
Is er een lokale onderneming in jouw stad of dorp die je even in het zonnetje wil zetten? Misschien een onderneming die heel sociaal is en betrokken is bij jouw stad of dorp en goede dingen doet? Laat het zien met een leuke foto!

4. De wintersfeer
Maak een leuk winters sfeerplaatje met je gezin :) Wees zo creatief mogelijk, wees als gezin het lichtje in de donkere dagen!

5. Creatieve raamideeën
Wat kun je allemaal doen? Je kunt een mooie tekening maken voor iemand in je omgeving die alleen is. Doe een leuke raamspelletje zoals boter-kaas-eieren (zie voorbeelden op de website) of een ander raamspelletje of maak een leuke tekst of spreuk om mensen te bemoedigen via je eigen raam of bij iemand anders. Kijk voor meer inspiratie op de website.

6. Geef iets wat je zelfgemaakt hebt aan iemand
Maak iets leuks of bak lekkers voor iemand anders, dat kan van alles zijn. Voor mensen in je omgeving die niet veel naar buiten kunnen, of eenzaam zijn, een buurvrouw, buurman, mensen in een verzorgingshuis of gewoon iemand in je straat, dorp of stad.

7. Doe iets voor iemand

Wat kun je voor iemand anders doen? Een boodschapje, de hond uitlaten, een bloemetje brengen, ramen lappen, vuilnis wegbrengen, etc. Denk eens na voor wie kunnen jullie iets doen? Voor mensen in je omgeving die niet veel naar buiten kunnen, of eenzaam zijn, een buurvrouw, buurman, mensen in een verzorgingshuis of gewoon iemand in je straat, dorp of stad. Als je niks kan bedenken, kun je ook kijken op de website van #nietalleen of op We helpen.

8. Geef iemand een zelfgemaakt complimentenkaartje
Kan weer van alles zijn, wie willen jullie een keer een compliment geven? Misschien iemand die iets heel goeds of moois doet voor andere mensen? Via internet kun je gratis complimentenkaartjes downloaden.

9. Wij zijn Present!
Maak een mooie foto van je gezin, in elk geval de gezinsleden die de challenge hebben gedaan en maak ons duidelijk dat jullie Present zijn. Dat kan bijvoorbeeld door een bordje te maken met “Wij zijn Present” of een van de activiteiten die je als gezin hebt ondernomen.

10. Maak van alle foto’s een mooie fotocollage
Als de collage bij ons binnen is, ontvang je een cadeautje voor jullie deelname. Op het internet zijn veel gratis sjablonen voor fotocollages.

Stichting Present kijkt ontzettend uit naar alle foto’s en hoopt dat we met z’n allen kunnen bijdragen aan een sociaal betrokken maatschappij!