HARLINGEN – Woensdagmorgen, de vaste trainingsmorgen van de Walking Footballers, vond na de training door Marcel Frankena, zijn geplande afscheid plaats. Frankena kreeg een vaste baan als sportinstructeur aangeboden voor drie morgens in de week bij een verzorgingshuis. Die kans kon hij niet laten gaan.

Het betekende wel dat hij zijn activiteiten bij enkele verenigingen onder anderen het Walking Football bij fc Harlingen helaas moet beëindigen. Na de training werd onder een bakje koffie afscheid van de sympathieke Leeuwarder genomen.

Coördinator Stijn Kooijman leidde het afscheid en gaf vervolgens het woord aan Ubbo Posthuma. Namens het gehele Old Star team Ouwe Seunen, ontving Marcel uit handen van Ubbo een diner-bon voor hem en zijn vriendin Rommy. Verder nog een teamfoto ingelijst en al. Ook de KNVB deed volgens Ubbo een duit in het zakje. Hij overhandigde hem een speciale oorkonde met de tekst: “Marcel Frankena. De meest inspirerende trainer sinds de invoering in 2018 van het Walking Football te Harlingen. Ondertekend Drs. Ing. Ubbo Posthuma.”
“Ik wist niet dat jij die titels voor je naam had staan”, reageerde Marcel met een lach, waarop Ubbo zei: “Daar loop ik niet altijd mee te koop seun.”

Het tekende de leuke sfeer die er altijd heerst tussen trainer en spelers. Ook Age Tichelaar had een bloemstukje voor hem, en sprak van een kundige trainer. Voorzitter Nico Beuker van fc Harlingen, maar ook actief als Walking Footballer, sprak van een duidelijke klik tussen trainer en team. “Marcel wist als geen ander de sfeer optimaal te creëren. Een goede familiare sfeer die bij onze vereniging hoog in het vaandel staat. We hebben momenteel een fantastisch jong bestuur een goede basis om tot resultaat te komen. Het belangrijkste is om onze leden goede faciliteiten te bieden om hun sport uit te oefenen. Daar zijn we met z’n allen hard mee bezig en we merken dan ook het plezier in alle geledingen van onze club. Ik wens Marcel heel veel succes in zijn nieuwe functie en bedankt wat je voor onze vereniging met name het Walking Football hebt gedaan”, aldus Beuker.

Marcel Frankena noemde deze mannen een bijzonder team. “We begonnen in 2018 met zes spelers en zie wat er nu staat bijna dertig. Er zijn niet veel teams die dit evenaren en dan de humor, soms hard, maar dat hoort bij de Harlingers. Ik heb deze jaren jullie met heel veel plezier getraind, maar ik weet zeker dat Patrick Oosting een goede opvolger is. Dank voor jullie vertrouwen en als ik tijd heb kom ik nog wel eens langs om te kijken”, aldus Marcel Frankena. Inmiddels zijn er deze week weer twee nieuwe leden bij gekomen. In november zullen de mannen mee doen aan een toernooi op Terschelling, waar het fenomeen Walking Football inmiddels ook zijn intrede heeft gedaan.

Foto: Afscheid trainer Marcel Frankena temidden van zijn spelers.
Staande v.l.n.r. Gerard Schuijl, Frans Hoekstra, Joop Sopacua, Age Tichelaar, Teake Koster, Fedde van der Tol, Max van den Broek, Siem Rumping, Simon de Groot, Roel Goudberg, daar achter niet zichtbaar Hobbe Kooistra, Jos Poos, Wiep van der Meulen, Nico Beuker, Stijn Kooijman, Romke Keur, Follie Bijlsma, Jan Volbeda, Martien Haak.
Knielend vlnr. Jan Willem Veenendaal, Guus van Hurck, Patrick Oosting (trainer), Marcel Frankena (ex-trainer), daarvoor Ubbo Posthuma, Klaas van der Hoek, Piet Kuiken en Jan Toering. Afwezig: Ton Damsma, Karst van der Heide, Bart Mesken, Jappie Poortman, Harry Greve en Ludwig Seerden.