HARLINGEN - Deze week hoorden we van de overheid dat er voorlopig nog geen versoepelingen komen van alle COVID maatregelen. Alleen de avondklok gaat later in, wat voor HMHC weer meer wat meer ruimte voor trainingen in de avonden geeft. We zullen het dus nog even moeten doen met trainen en onderlinge wedstrijden. Hopelijk komt er de komende weken wel verandering in de situatie en komt er met mooier weer nog een mooi staartje aan dit bijzondere hockeyseizoen. Afwachten maar en er het beste van maken, wat gelukkig goed lukt. Er gebeurt veel aan de Westerzeedijk, zowel op de velden als op de achtergrond.

HMHC in-da-mix
Afgelopen zondag werd er weer een geslaagd onderling toernooi georganiseerd. Deze keer deden de Heren, de Dames, MA1 en MA2 mee. Er werden vier gemengde teams gevormd die een mooie middag hadden onder leiding van scheidsrechters Alex Nieuwland en Daniel Schaaf. De komende weken wordt er ieder weekend onderling gehockeyd om weer wedstrijdervaring op te doen als voorbereiding op wedstrijden tegen andere clubs.


Clubgebouw bijna klaar voor heropening
Elk nadeel heb z'n voordeel, zei Johan Cruyff. Dat geldt ook voor de situatie dat het clubgebouw van HMHC niet open is voor bezoek en gebruik van de kantine. Dat gaf vrijwilligers de ruimte en de tijd om de keuken en een deel van het clubhuis te verbouwen. Vrijwilligers om zuinig op te zijn!

Er is een nieuwe keuken geplaatst, de bar is verbouwd, barkrukken zijn opnieuw bekleed en er is een nieuwe, eigentijdse aftimmering van de wanden gemaakt. En dat geeft weer ruimte voor het nieuwe bord van de Club van 100, een groep betrokken leden en ouders die HMHC extra ondersteunen. Het reclamebord van de Sport BSO staat nu nog binnen, maar zal binnenkort een mooi plekje krijgen rond een van de velden van HMHC. De komende weken wordt de verbouwing afgerond en hopelijk kan er eind dit seizoen nog gebruikt worden gemaakt van het vernieuwde clubgebouw.


Alweer gasten: honkballers op de velden van HMHC
Niet alle clubs in Harlingen hebben een eigen accommodatie, zoals bijvoorbeeld honkbalvereniging Seagulls. HMHC heeft in de planning van de velden ruimte gemaakt voor deze vereniging waardoor ze toch gezamenlijk kunnen trainen. Dus werd er afgelopen maandag op het ene veld gehockeyd en op het andere veld gehonkbald. Zo zorgen we er met elkaar voor dat iedereen kan sporten!


Start to hockey
Nu we weer meer mogen sporten, biedt HMHC extra mogelijkheden om kennis te maken met hockey. Voor jonge kinderen zijn er de Funkeys (4 en 5 jaar) en voor volwassenen bestaat Trimhockey. Uiteraard zijn er ook andere teams in alle leeftijdsgroepen waar je kunt komen hockeyen. De Funkeys trainen op vrijdagmiddag om 16.00 uur, Trimhockey is op maandagavond (gemengde groep) en vrijdagavond (damesgroep). Je bent van harte welkom om te komen kijken en mee te trainen. Wel graag aanmelden via TC@Harlingermhc.nl.