HARLINGEN - Een mini mixtoernooi bij de jongste jeugd van fc Harlingen en de eerste ronde van de Age de Eenhoorn Cup bij de oudste jeugd. Het lijkt inmiddels bijna normaal te worden om op zaterdag leuke toernooitjes te houden maar dat is het zeker niet! De kinderen horen natuurlijk wedstrijden te spelen tegen andere clubs maar ja...we weten inmiddels wel hoe het zit toch? Dat de kinderen geen wedstrijdjes kunnen spelen ligt in ieder geval niet aan de leiders en trainers. Zij doen er alles aan om de kinderen lekker te laten voetballen.

Zo ook afgelopen week...Fc Harlingen JO8, JO9, JO10

JO8 speelt, vanwege de jonge leeftijd van de kinderen, geen competitie wedstrijden en traint gewoon lekker elke woensdag. Hier ontdekken de kinderen het plezier van het voetballen zonder druk. Afgelopen zaterdag deden ze mee met een mixtoernooi en werden ze gemengd met de spelertjes van JO9-2. Op kleine veldjes namen ze het onderling tegen elkaar op. Na een paar gespeelde wedstrijdjes was er een welverdiende ranja pauze. Lang duurde deze pauze echter niet want ze wilden snel weer terug naar de bal. En dat gebeurde. Er werden omstebeurten penalty's genomen waar uiteindelijk 2 winnaars uitrolden. Wát een plezier! Na de penalty's weer door met nog 2 wedstrijdjes en toen was de tijd alweer om. Op het andere veld speelden JO9-1 en JO10 in gemengde teams ook onderlinge wedstrijdjes. Deze veldjes waren al wat groter want ja, deze teams spelen normaal gesproken wel competitie wedstrijden. En dat is goed te zien! (H)eerlijk strijdlustig, vol passie maar sportieve wedstrijdjes speelden ze. Filmpjes zijn te vinden op onze Facebook en Instagram pagina.

FC Harlingen JO11/J(M)O12
In een eerder gespeelde oefenwedstrijd werden beide teams gemengd en zo ontstonden er twee gelijkwaardige teams. Maandagavond werd er voor de tweede keer geoefend maar nu werden de eigen teams behouden. Duidelijk verschil in sterkte natuurlijk, JO11-1 ging er met de winst vandoor, maar de sfeer bleef goed. Binnenkort revanche!

FC Harlingen JO13/J(M)O15
FC Harlingen organiseert de komende weekenden voor eigen jeugdleden onder 13 tot en met onder 15 de UEFA Europa League. Teams worden gevormd door een “strenge” selectie van scouts bij de organisatie UEFA fc Harlingen. Op basis van Skill-index worden er evenwichtige teams gevormd die zullen zorgen voor een spannende bekertoernooi.

FC Harlingen JO17/JO19

Een toernooi welke vernoemd is naar Age de Eenhoorn? Dit heeft enige uitleg nodig. Age de Eenhoorn is afgelopen zomer geboren en sindsdien niet meer weg te slaan als mascotte bij fc Harlingen. Hij heeft al vele wedstrijden bijgewoond en “men” had nu bedacht om dit toernooi te vernoemen naar Age de Eenhoorn. Het is een individueel toernooi waarbij er 3 weken lang op zaterdag middag in gemengde teams onderling gestreden wordt voor de winst. En elke week in andere verrassende team samenstellingen.

Dit weekend bij FC Harlingen; voetbal, voetbal en nog eens voetbal!

Geen jeugdwedstrijden maar toch elk weekend een variërend programma voor de jeugdleden van FC Harlingen. De inzet komt bij de jeugdtrainers en leiders vandaan, het is fantastisch! Ook voor komend weekend staat er weer genoeg op de planning voor de jeugdleden van FC Harlingen.

Programma zaterdag 14 november
- 10.00 uur Pannatoernooi JO11-1
- 10.00 uur UEFA Europa League Toernooi JO13, JO15 en MO15
- 13.00 uur Age Eenhoorn Cup JO17-1, JO17-2 en JO19-1
- 13.00 uur Carrousel Training voor meisjes van 5 t/m 17 jaar

Toernooien

JO11-1 speelt een onderling 2 tegen 2 panna K.O. toernooi.
De JO13, JO15 en MO15 starten dit weekend met de eerste ronde van het UEFA Europa League Toernooi en deze staat in het teken van kwalificatie wedstrijden. De wat onbekende en de bekende clubs zijn nog niet zeker van de groepsfase die zaterdag 21 november plaats zal vinden. Welke teams gaan door… en welke vallen af? Het wordt zaterdag zeker spannend! De team indelingen worden zaterdag bekend gemaakt.

Bij de JO17 en JO19 wordt er gestreden om de Age Eenhoorn Cup en zij spelen dit weekend de tweede ronde.

Alle meiden hebben vanaf 13.00 uur carrousel training. Van jong tot de wat oudere meiden, het wordt een dolle boel!

Alles uiteraard onder voorbehoud én coronaproof. Dat betekend dat er geen publiek welkom is en de kantine en kleedkamers dicht zullen zijn. Maar ook in Coronatijd is er voetbal, voetbal en nog eens voetbal bij fc Harlingen! Via de socials Facebook en Instagram van fc Harlingen is het 1 en ander te volgen. Als eerste het laatste nieuws over fc Harlingen lezen? Volg ons via Facebook, Instagram en Twitter of kijk voor meer informatie op onze website www.fc-harlingen.nl.