HARLINGEN - Er gebeurde genoeg dit weekend bij de senioren. De Vrouwen 2 en de mannen van 35+ en 45+ startte op vrijdagavond met het 7x7 voetbal. De Vrouwen 1 waren een speelronde vrij en fc Harlingen 1 nam het in een thuiswedstrijd op tegen ONB 1 uit Drachten. Hoe verliepen de wedstrijden? En wat staat er voor komend weekend op het programma bij de senioren? Een klein overzichtje:

Fc Harlingen VR2, 35+ en 45+
Vrijdagavond startte het 7x7 voetbal voor de teams van 35+, 45+ en Vrouwen 2. De Vrouwen speelden deze avond hun wedstrijden thuis op het Sportcomplex Vierkantsdijk. De mannen van 35+ speelden in Tzum en de mannen van 45+ speelden op Sportpark Schatzenburg te Menaam.

Fc Harlingen 1 – ONB 1
Voor het eerst in deze competitie werd er op het hoofdveld gespeeld en dat was te merken, het oogde allemaal erg stroef. Zo ook het scorend vermogen van fc Harlingen. In het eerste kwartier waren er mogelijkheden om te scoren, zo schoot Ivo Wilkeshuis net voorlangs, de keeper redde op een inzet van Remko Zandberg. Ook Sjouke Bootsma probeerde het. Na 15 minuten komt er na een afgeslagen aanval van fc Harlingen een lange bal vanuit de ONB achterhoede, keeper Pieter Wesseloo aarzelt met uitkomen en spits Norvienny Wyatt zegt dank je wel en scoort de 0-1. Na dat doelpunt zakte de thuisclub langzaam weg, het ontbrak aan zelfvertrouwen en de inzet kon ook beter. Na ruim een half uur komt er weer een counter van ONB, weer sprint de spits in het gat. Stefan Adema leek de bal te onderscheppen maar verstapt zich en ook doelman Wesseloo is te laat en zo is het zomaar 0-2. Krijgt fc Harlingen dan geen mogelijkheden, zeker, want de ONB achterhoede laat wel wat steekjes vallen, ook hun keeper. Helaas worden die fouten niet afgestraft en zo komt de rust met een 2-0 voorsprong voor de gasten.

De thuisclub startte in de tweede helft wel wat feller en dat leidde meteen tot een aantal corners en een kans voor Stefan. Jasper de Jong begon vanaf de middellijn aan een veel belovende solo. Zijn schot wordt een prooi voor de doelman. Na 55 minuten maakt aanvoerder Mateusz Ype op de achterlijn een overtreding, hij krijgt geel en een penalty tegen. Jan van der Harst schiet deze onberispelijk binnen en wordt de stand 0-3. ONB bleef gevaarlijk in de counter. Sjouke begon ook aan een solo maar ook hij strandde op een verdediger. Uit één van de vele corners kopten Stefan en ook Remko net over. ONB counterde deze middag perfect en zo kon de gevaarlijke en snelle spits Wyatt de 0-4 scoren. In de laatste 10 minuten drong fc Harlingen steeds meer aan. Toen in de 85e minuut de keeper een fout maakte was Snoussi er als de kippen bij en scoorde de 1-4. De ONB achterhoede werd steeds onzekerder en na weer een fout van de doelman scoorde Snoussi wederom en werd het 2-4. De tijd was te kort om nog verder in te lopen. Dinsdagavond werd de vriendschappelijke wedstrijd tegen Heeg, dat uitkomt in de 3e klasse zaterdag, verloren met 1-3. Een eindstand die de verhoudingen in het duel niet eerlijk weergeeft. Het wedstrijdverslag van deze oefenwedstrijd is te lezen op www.fc-harlingen.nl.