Afgelopen vrijdag bezochten burgemeester Roel Sluiter en raadsleden Edwin Helvrich (PvdA) en Johan Anema (VVD) het hockeycomplex van HMHC aan de Westerzeedijk. Het Harlinger Sportakkoord was de aanleiding, maar het was ook een mooi moment voor een nadere kennismaking en voor de heren een kennismaking met de hockeysport en hockeyclub.

Het Harlinger Sportakkoord heeft als doel om sporten en bewegen voor alle inwoners van Harlingen te bevorderen en een gezonde omgeving daarvoor te ontwikkelen. En daar werkt hockeyclub HMHC graag aan mee. Onder meer via gratis hockey voor de allerjongsten (4 en 5 jaar), het starten van een Sport BSO in samenwerking met Eigen & Wijzer en recreatief hockey voor volwassenen op een aantal avonden per week, maar ook doordat het hockeycomplex rookvrij is en er veel aandacht is voor de training en begeleiding van alle teams.

Bij de totstandkoming van het Harlinger Sportakkoord, op initiatief van V&K Stenen Man, Basketbalvereniging Green Lions, de Skûle Welzijn en gemeente Harlingen, heeft HMHC een actieve bijdrage geleverd en aangegeven graag betrokken te willen blijven. Samenwerking is daarbij van groot belang. Uit handen van burgemeester Roel Sluiter ontvingen voorzitter Frank Burkels en penningmeester Hans Rienks een bordje dat een mooie plek krijgt in het clubgebouw van HMHC

Hockey-softbalwedstrijd tussen HMHC en Seagulls
Het was een bijzondere avond afgelopen maandag. Twee teams die het veld betraden in een hele andere uitrusting. De enige overeenkomst was dat ze een sport beoefenen met een bal en een slagvoorwerp. Voor de tweede keer werd er een hockey-softbal wedstrijd gespeeld tussen een team van HMHC, de trimmers deze keer, en een team van Seagulls.

De uitslag doet er niet toe, het werd vooral een erg leuke avond. Beide teams legden elkaar uit hoe hun eigen sport beoefend moet worden en maakten op plezierige wijze kennis met elkaar. Ondanks het slechte weer het een zeer geslaagde avond. Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is!

Hockeyweekend zonder publiek
We gaan een bijzonder hockeyweekend tegemoet. Na de drukke weekenden van de afgelopen weken gaan we ineens over naar hockey op een verder leeg complex aan de Westerzeedijk. Dat zal even wennen zijn voor alle teams. Maar het belangrijkste is dat iedereen gewoon kan blijven hockeyen!

Zaterdag jeugddag
Vanaf 10.00 uur wordt er weer thuis gehockeyd door jeugdteams van HMHC. De laatste wedstrijd eindigt rond 17.00 uur. Nu we ook in onze omgeving het aantal corona-meldingen zien toenemen, kan het zijn dat wedstrijden niet doorgaan of verplaatst worden. Houdt daarover de website van HMHC in de gaten. Aanmoedigen is dit weekend helaas niet mogelijk, hopelijk kan dat weer over drie weken.

Zondag
De Dames van Harlingen spelen na een weekend vrij te zijn geweest nu weer een thuiswedstrijd. Ook zij spelen helaas zonder publiek. Hoogeveen is de tegenstander, dat hetzelfde aantal punten heeft als Harlingen. Coach Jacob de Vries kan terug zien op prima wedstrijden en deze week is er fanatiek getraind. Een goed resultaat is dus zeker mogelijk!

De Heren spelen dit weekend niet. De Veteranen spelen thuis tegen Roden. Het zal weer een pittige wedstrijd worden, maar met het uitstekende resultaat van afgelopen week maken zij zeker een goede kans.

Aangescherpte corona/covid-19 maatregelen
De komende drie weken zal het een stuk rustiger blijven rondom de hockeyvelden. De corona-maatregelen van de overheid betekenen dat er geen publiek meer mag zijn bij de wedstrijden en trainingen en dat de kantine en kleedkamers voorlopig gesloten blijven. Voor de ouders die mee gaan naar uitwedstrijden wordt een uitzondering gemaakt. Zij mogen als begeleiding van het team, net als de coaches, wel bij de wedstrijd zijn. Uiteraard geldt dat ook voor scheidsrechters en spelbegeleiders.

Ook nu staan gezondheid en veiligheid weer voorop. HMHC heeft ook nu het complex zo ingericht dat iedereen geinformeerd wordt over de maatregelen en zich er ook aan kan houden. Het belangrijkste is natuurlijk dat we kunnen blijven sporten! Over de exacte invulling van de maatregelen zijn alle leden intussen geïnformeerd. Dit staat ook vermeld op de website www.HarlingerMHC.nl.

Nieuwe leden gewoon welkom
De laatste weken hebben zich vele nieuwe leden en proefleden aangemeld bij HMHC. Een mooie ontwikkeling, zeker in deze tijd van weer wat meer thuisblijven. Dat blijft ook nu gewoon mogelijk, ook zonder dat ouders bij de training van hun kind kunnen kijken. Kinderen worden bij het hek opgehaald door de trainers en na afloop daar ook weer terug gebracht. Dus wees welkom! Wel graag even aanmelden via TC@Harlingermhc.nl of de button op www.HarlingerMHC.nl.

Programma

Zaterdag 3 oktober
9.00 uur Sneek – Harlingen MixF1
9.00 uur Sneek – Harlingen MixE8
10.00 uur Harlingen MC2 – Lemmer
11.30 uur Harlingen MC1 - HVA
11.35 uur Lemmer – Lemmer MA2
12.15 uur Westerkwartier – Harlingen Mix D1
13.00 uur Harlingen JC1 - HVA
14.30 uur Harlingen MB1 – Quick Stick
16.00 uur Harlingen MA1 - Westerkwartier
16.35 uur GHBS – Harlingen MB2

Zondag 4 oktober
11.45 uur Harlingen Veteranen/35A - Roden
13.15 uur Harlingen D1 – Hoogeveen
Heren 1 vrij