HARLINGEN - Vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen vv Warga was burgemeester Ina Sjerps te gast bij fc Harlingen. Al eerder stond er een ontmoeting gepland met fc Harlingen maar vanwege de drukke agenda en werkzaamheden van onze nieuwe burgemeester Ina Sjerps werd deze uitgesteld naar zondagmiddag 24 oktober. Met open armen werd de burgemeester bij de ingang van fc Harlingen aan de Oosterparkweg ontvangen door voorzitter Nico Beuker en bestuurslid Erik Zandberg en kreeg de burgemeester een rondleiding over het sportcomplex van fc Harlingen.


Vele handen maken licht werk Vol trots lieten de heren alle veranderingen aan het sportpark zien. Zo liggen er twee prachtige kunstgrasvelden, een hoofdveld met een nieuw (gras)toplaag, wat overigens nog volop in ontwikkeling is. De aanbouw van de nieuwe tribune, de pannakooi, de overkapping met terras en natuurlijk de nieuwe kantine. Dat dit alles grotendeels met eigen vrijwilligers gerealiseerd is sprak de burgemeester erg aan. Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor een bloeiende en groeiende vereniging en Nico en Erik gaven ook aan dat niet alleen zij maar het hele bestuur daar enorm trots op zijn.

Na het rondje buiten ging het gezelschap naar binnen alwaar er verder kennis werd gemaakt met diverse vrijwilligers. In de prachtige gerestylede kantine keek de burgemeester haar ogen uit! En ook hier zijn de meeste werkzaamheden door eigen vrijwilligers gedaan.

Meet-en-greet
Het bakje koffie in de nieuwe bestuurskamer liet de burgemeester goed smaken en er werd in ontspannen sfeer met z'n allen gezellig gezeten. Een meet-en-greet met supervrijwilliger Age Tichelaar mocht natuurlijk niet ontbreken en tijdens het fotomomentje kon Age het niet laten om toch even te zeggen dat hij al bijna 60 jaar vrijwilliger is. Een enorme eer om zo'n supervrijwilliger bij de vereniging te hebben.

Om 14.00 uur werd er een plekje langs de drukbezochte lijn gezocht en was de burgemeester getuige van een mooie sportieve voetbalwedstrijd tussen fc Harlingen 1 en vv Warga 1, die uiteindelijk door fc Harlingen 1 winnend werd afgesloten met 2-1! fc Harlingen dankt de burgemeester hartelijk voor haar komst en getoonde interesse.