LEEUWARDEN - Ondanks een enorm veldoverwicht en een karrevracht aan kansen is SC Cambuur het seizoen begonnen met een thuisnederlaag tegen het gepromoveerde Excelsior: 0-2.

De thuisploeg heerste, maar Jacobs (drie keer) en Maulun zochten het doel te hoog. Excelsior verscheen voor rust twee keer voor het doel van keeper Virgínia en beide keren was het raak.De bezoekers counterden na een Friese hoekschop via Azarkan naar een voorsprong en Baas tikte simpel raak na een halve redding van Virgínia.

Na rust hield de Friese druk aan,maar Van Gassel keepte uitstekend en Cambuur bleef maar kansen verprutsen. Zowel Balk, Uldrikis als Hoedemakers hadden voor open doel moeten scoren, maar men bleef met lege handen in Leeuwarden.