HARLINGEN - Een toernooi voor de JO9 spelers. En niet zomaar een toernooi, een echt Champions League toernooi, met top clubs als Barcelona, Liverpool, Juventus en Ajax. De teams van JO9-1 en JO9-2 werden afgelopen zaterdag gemengd waardoor elk team uit 4 spelers bestond. Ze mochten zich deze ochtend als echte top spelers laten zien en dat lieten de spelers zich niet twee keer zeggen. Er liepen o.a. Messi, Frenkie de Jong, Ter Stegen, Lieke Martens, Virgil van Dijk, Anthony, Salah, Ronaldo en Mathijs de Ligt op het veld die ochtend.


Zonder publiek
Grote wedstrijden als Juventus tegen Barcelona en Liverpool tegen Ajax verdienen veel publiek, maar dat mag in deze tijd helaas niet. Alleen de spelbegeleiders Finn Koornstra en Ronald Jilderts, leidster Mathilde, toernooi directeur Mark Koornstra en de fotograaf waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Na 2 wedstrijden van 10 minuten was het tijd voor de ranja en spekjes, die al klaar was gezet door good old Age. Wat moeten we ook zonder hem!

Wedstrijden
De teams speelden allemaal een keertje tegen elkaar en dit leverde leuke wedstrijden op. De onderlinge verschillen waren zeer klein en de trucjes en sliding’s volgden elkaar in hoog tempo op. Er werden maar liefst 18 goals gemaakt, van grote afstand maar ook via de counter of een goede actie. Barcelona eindigde op een eerste plaats op de voet gevolgd door Liverpool. Juventus eindige op een derde plaats en Ajax werd vierde.

Uitslag
Als afsluiting van deze sportieve ochtend werd een 8 tegen 8 wedstrijd gespeeld. De nummer 1 Barcelona werd samengevoegd met de nummer 4 Ajax en Liverpool en Juventus werden ook samengevoegd waardoor er wederom 2 mooie teams ontstonden. Met een winst van 2-0 was Barcajax toch net wat te sterk voor Liverjuve maar alle spelers hebben deze ochtend met plezier gevoetbald en dat was precies de bedoeling. Foto’s van dit toernooi zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmRT5jzB

Na afloop kregen alle spelers wat lekkers van leidster Mathilde en zochten de sterspelers met een glimlach rond de mond de uitgang op. Komende zaterdag komen JO8, JO9 en JO10 in actie. Wat de leiders dan in petto hebben? Dat blijft nog een verrassing.