HARLINGEN - Het einde nadert voor dit voetbalseizoen. Wie zijn er dit keer najaar kampioen? In ieder geval de JO8, zij slepen wederom de kampioenstitel in de wacht. Overige teams moeten nog 1 of 2 ronden spelen, daarmee zijn nog 6 punten te verdelen. Sinterklaas is nu weer naar Spanje vertrokken met alle Pieten, maar wilden jullie nog 1 keer mee laten genieten. En daarom middels een gedicht, weer een mooi jeugdoverzicht:

fc Harlingen JO8/JO10
De jongens van JO8-1 zijn uitgespeeld, alle punten zijn verdeeld. Op naar de 3e fase in het voorjaar, nu eerst de winterstop in met elkaar. De uitwedstrijd van JO8-2 werd aangepast, en later ook nog eens afgelast. Hopelijk is iedereen komend weekend fit, want dan spelen ze tegen de JO8-7 van Blauw Wit. De jongens van JO10-1 namen het op tegen JO10-1 van Nijland, en kwamen al snel op achterstand. Maar niet getreurd want de Harlingers zette kracht, wat het team op gelijke stand bracht. In de rust even een kleine bespreking, maar de jongens vonden zelf dat het erg goed ging. Aan standen en uitslagen doet deze leeftijdsgroep niet. Het motto? Als iedereen maar geniet.

fc Harlingen JO11/JO12
Wanneer het doorgaan mag, neemt JO11-1 het op tegen Mulier JO11-1 zaterdag. Terwijl er tegen Bolsward gelijk werd gespeeld met 1 - 1, had fc Harlingen JO12-1 tegen SJO DFC JO12-2 geen probleem. Met 14 - 4 was het DFC wat bezweek. En reist JO12-1 zaterdag voor de allerlaatste wedstrijd af naar Sneek.

fc Harlingen JO14-1
JO14-1 zou het tegen Nicator opnemen. Helaas had de tegenstander wat problemen. En daarom werd er een oefenwedstrijd georganiseerd. Dit werd door de spelers enorm gewaardeerd. Tegen de meiden van MO17-1 namen ze het op, en gaven de meiden met 8 –1 een flinke klop.

fc Harlingen JO15-1
Het team van JO15-1 was al vroeg op pad. In Workum waar het team al om 8.45 uur het veld betrad. Helaas kwam fc Harlingen al vroeg op een 1 – 0 achterstand. Maar er bleek nog niks aan de hand. Want een corner van Jurre zette de keeper op het verkeerde been, en de bal belandde in het goal, het stond alweer 1 – 1. Maar wat fc Harlingen daarna ook probeerde, het was de keeper van Workum die alles keerde. Door 5 snelle uitbraken, wist Workum helaas wel doelpunten te maken.

fc Harlingen JO17-1
Was er vorige week een foutje gemaakt? Had JO17-1 de competitie gestaakt? Nee hoor, de JO17-1 heeft nog 2 wedstrijden voor de boeg. De 1e is zaterdag in en tegen Noordbergum, een onbekende ploeg. Maar als fc Harlingen goed zijn best blijft doen, kunnen ze eindigen als kampioen!

De meisjes van fc Harlingen: MO11/MO13-15/MO17-1
De meisjes van MO11-1 hadden het erg zwaar in de competitie eerste klas. En kwamen er eigenlijk niet aan te pas. Maar ook voor deze meiden wacht straks na de winterstop, een nieuwe indeling, let maar op! De MO15-1 gaat lekker trainen zaterdag, en hoopt dat het na de winterstop ook weer wedstrijden voetballen mag. MO17-1 zou het thuis opnemen tegen LSC uit Sneek, maar ook deze tegenstander bezweek. Dan maar oefenen tegen de jongens van JO14, dit kan wel eens wat vaker misschien. Want vele broertjes en zusjes voetbalden nu tegen elkaar, met uiteindelijk JO14-1 als winnaar.

Programma:
Op naar komend weekend dan maar, want nog 2 competitie ronden en dan is het klaar. Dan gaan we de winterstop alweer tegemoet, en hopelijk brengt het voorjaar ons meer voorspoed. Een programma zaterdag, wel vrij summier. Maar reken maar dat er wordt gevoetbald met veel plezier! Want plezier dat hebben de jeugdteams wel onderling, niet alleen bij wedstrijden, ook bij de training. Ga ook lekker voetballen bij fc Harlingen zeggen Sinterklaas en zijn Pieten, want bij fc Harlingen is het altijd genieten!