HARLINGEN - Het speerpunt bij fc Harlingen voor seizoen 2020/2021 is een goede A- en B selectie met een brede selectie aan spelers. De technische staf van de A-, B- en JO19 selectie kwamen bij elkaar met als doel duidelijke afspraken te maken.

Afgelopen maanden is er niet alleen hard gewerkt aan de nieuwe kantine en accommodatie, ook het voetbal is niet vergeten. De staf rondom de A selectie was al rond met hoofdtrainer Steffen Hansma, assistent trainer en speler Barry Hamstra en de leiders Syb Vogel en Sander Zeilmaker. Nu ook de staf van fc Harlingen 2 met trainer Niels Outhuijse en leider Ab Zuurmond rond is, kunnen er plannen gemaakt worden. De A selectie bestaat maar liefst uit 30! man waarbij ook fc Harlingen 2 direct een mooie selectie aan spelers heeft met een mix van vaste waarden en spelers uit de A selectie.

Duidelijke afspraken
Een club als fc Harlingen heeft altijd lijntjes nodig naar de lagere elftallen zodoende was ook de staf van de JO19 met leider Rienk Wijbenga en trainer Klaas Bouma aanwezig. Onder het genot van een drankje en een chinees buffet van Xin Hua werden de plannen en werkwijze voor komend seizoen doorgesproken. Met de technische staf zijn er duidelijke afspraken gemaakt, iedereen kent zijn of haar verantwoordelijkheid. Het draait daarbij om communicatie en duidelijkheid. Voorzitter Nico Beuker: “Over het voetbal, maar ook over processen binnen de club ben ik enorm trots op de vooruitgang. Voorheen hadden we best wel eens moeite om de verbinding tussen de elftallen goed te houden en dat is lastig als je elkaar nodig hebt. We brengen daar nu al een paar jaar verbetering in. Dat is fantastisch en daar willen we ook voor staan met elkaar. Fc Harlingen moet een club zijn waarin je kunt groeien en waar we dat ook met beleid doen. Iedereen die ik gesproken heb vanavond is enthousiast en heeft er veel zin in”