HARLINGEN - Geen competitie, geen wedstrijdspanning en geen derde helft in de kantine. Er is met de nieuwe versoepelingen die afgelopen woensdag ingegaan zijn helaas nog niet heel veel verandert bij de jeugdteams. Trainen gebeurt gelukkig nog steeds op de vaste trainingsdagen van de jeugdteams met af en toe een extra training/oefenwedstrijd op de zaterdag.


In de meivakantie werd er gewoon doorgetraind bij de jeugdteams alhoewel het weer af en toe wel wat roet in het eten gooide. MO12 sloot de meivakantie af met een extra uurtje techniektraining op zaterdagochtend. Dribbelen, passeren, aan- en meenemen, passen, schieten en nog veel meer balvaardigheden kwamen aan de orde (zie foto). Nu de meivakantie afgelopen is pakken de jeugdteams de draad weer op en trainen de meeste teams twee keer in de week.

VOETBAL-INSTAPTRAINING
Voor de allerkleinste kinderen werd er woensdag een voetbal-instaptraining gehouden. Een training zonder verplichtingen. De kinderen kregen de gelegenheid om het plezier van het buitensporten te ontdekken en de sfeer bij fc Harlingen te proeven. Dit kunnen ze nadien met nog een aantal trainingen verlengen. Veel kinderen vinden het vaak super spannend om voor het eerst een sport te proberen en bij deze instaptraining wordt die drempel verlaagd.


Voor wie deze instaptraining gemist heeft, zij kunnen gewoon naar de trainingen komen op woensdagmiddag om 17.30 uur en lekker aansluiten bij de jongste jeugd van JO8 t/m JO11 (5 t/m 11 jaar). In de loop van de tijd kunnen ze beslissen of ze aansluiten en wedstrijden willen spelen. De nieuwe spelertjes amuseerden zich ondertussen kostelijk met hun nieuwe hobby... (zie foto’s)

VOLGENDE WEEK
De week begint altijd goed bij fc Harlingen want elke maandag is er meisjestraining. Tijdens deze training krijgen alle meisjes van 5 t/m 12 jaar elke maandagavond van 18.00 – 19.00 uur training van de speelsters van fc Harlingen Vrouwen 1. En dit alles ZONDER jongens! Het is écht een uniek uurtje training geworden. Ieder meisje krijgt op haar leeftijd en niveau de aandacht die zij verdient zodat zij zich persoonlijk kan ontwikkelen in het voetballen. En het is niet alleen maar trainen, nee, ook oefenwedstrijdjes, mixwedstrijdjes, zeskamp en techniektraining staan regelmatig op het programma. En het meest belangrijkst? Het plezier wat de meiden onderling hebben. Ieder meisje kan en mag zich aansluiten bij de meisjestraining bij fc Harlingen. Het enige wat je nodig hebt zijn sport(voetbal)schoenen en trainingskleren. Maak gratis en vrijblijvend kennis met het meisjesvoetbal bij fc Harlingen en doe maandagavond van 18.00 – 19.00 uur lekker mee met de meisjestraining. Wie weet wordt ook jij minstens zo goed als Lieke Martens!!


EN VERDER?
Verder wordt er volgende week weer gewoon getraind maar er staan voor de jeugdteams ook een aantal activiteiten aan te komen. Daarover later meer! Eerst gaan we een lang Pinksterweekend tegemoet. Wil jij als eerste op de hoogte blijven van het laatste nieuws bij fc Harlingen? Volg ons dan via Facebook, Instagram en/of Twitter!