HARLINGEN - We staan aan de vooravond van de feestdagen 2020. Dagen waarbij we lekker bij elkaar kunnen zijn. Wellicht met iets minder personen maar toch…gezelligheid en saamhorigheid.


Normaal zijn dit de momenten waarop we nog even het jaar doornemen maar ook om alvast vooruit te blikken naar het komende jaar. Voorzitter Nico Beuker sprak begin dit jaar tijdens de zeer goed bezochte nieuwjaarsreceptie over de goede sfeer die door de leden gecreëerd is. “Het gaat niet alleen om met z’n allen een balletje te trappen, maar dat iedereen het naar zijn zin heeft. Dit heeft ook te maken met het enthousiasme van onze vrijwilligers, die ieder op eigen wijze zich met hart en ziel inzetten voor deze mooie vereniging.”

Wie had toen kunnen bedenken dat wij in het meest onzekere jaar zouden belanden? Niemand! Desalniettemin hebben we met z’n allen de schouders eronder gezet en hebben we ons stinkende best gedaan om alle leden te laten voetballen. Een goed voorbeeld waren de succesvolle zomertrainingen waarbij er wekelijks meer dan 70 kinderen op af kwamen! Maar er gebeurde meer dit jaar.

De meisjestraining werd hervat en ook hier kwamen wekelijks meer en meer meisjes op af waardoor er een nieuw team gemaakt kon worden. Peter Outhuijse werd hoofdtrainer bij de Vrouwen 1. Helaas moesten we afscheid nemen van Jan Helvrich. Steffen Hansma nam het stokje over van Gerrie Schouwenaar en Stef zal ook komend jaar hoofdtrainer bij het eerste elftal zijn. Patrick Oosting werd de nieuwe trainer bij het Walking Football. De jeugd speelde diverse onderlinge toernooien waaronder het Europa UEFA Toernooi, het Age de Eenhoorn Toernooi en een pannakooi toernooi. Gelukkig ging de Pietentraining door én kwamen er zelfs 2 pieten op bezoek met een kado voor elk kind. En last but nog least: de kantine is af! Er is enorm hard gewerkt, door iedereen! Chapeau!

Helaas dit jaar geen nieuwjaarsreceptie. Geen toespraken onder het genot van een drankje en hapje. Geen muzikale afsluiter…maar laten we wel met z’n allen positief vooruit blijven kijken. Naar dat ene lichtje wat aan de horizon schijnt. En hopelijk kunnen we elkaar zeer binnenkort in goede gezondheid weer in de kantine of langs de velden treffen.

Via een videoboodschap spreekt voorzitter Nico Beuker voor een lege zaal alle sportvrienden van fc Harlingen toe.
https://youtu.be/9KXcDNlhxuw

Age Tichelaar, al bijna 40 jaar vrijwilliger bij onze club, had zich ook goed voorbereid en natuurlijk had hij zijn speech allang klaar liggen. Helaas niet voor een volle zaal zoals Age dat elk jaar voortreffelijk doet maar deze keer voor de camera: https://youtu.be/xW1SKL4V__w


Het bestuur van fc Harlingen wenst iedereen hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2021!